Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s karbanátkem

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Děti milují rajskou a tato láska přetrvává i do dospělosti. Ovšem ne každý má rád hovězí maso, které navíc potřebuje dostatek času k přípravě, aby bylo opravdu měkké. Zkuste spojit rajskou omáčku s mletými karbanátky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 716 kJ /
1 366 kcal
Bílkoviny90,78 g
Tuky83,57 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 6,76 g
Sůl16,71 g
Sacharidy60,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vložíme do misky, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Krok 2: Vytvoříme větší kuličky, vytvoříme z nich silnější placky, a osmažíme je v pánvi na oleji dozlatova. Necháme z nich okapat tuk. Krok 3: Během smažení karbanátků nakrájíme na kostičky cibuli, restujeme, přidáme 3 vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Krok 4: Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, pomalu podléváme vařící vodou (asi 1 l), mícháme, podléváme, mícháme. Přiléváme po troškách, aby se nám nevytvořily hrudky. Krok 5: Během míchání a podlévání vmícháme i rajský protlak. Až máme všechnu vodu v hrnci a dobře rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Krok 6: Povaříme asi 10-15 minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyly kousky cibule a bobkový list. Krok 7: Omáčku ochutnáme a dochutíme, jak kdo má rád. Když chceme kyselejší, přidáme trochu citronky a když naopak sladší, přidáme cukr. Krok 8: Nakonec vložíme do omáčky osmažené a okapané karbanátky. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží, jak kdo má rád.

TIP: Tipy, díky kterým bude vaše rajská dokonalá

Zveřejněno 10. 8. 2009

Poznámka autorky Iness

Lžíce i lžičky, uvedené v tomto receptu, jsou vždy zarovnané. Moje děti tuhle omáčku milují. Hovězí maso sice nechtějí, ale s karbanátkem jim pokrm velmi chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr2E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr2E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (93)

Top chut Fofr rychle moc doporucuji jinou uz nedělám <3

:-)<3:yes::yes: u nás oblíbená omáčka dávám i skořici a nakonec tymián a dělám ji také s karbanátkem :-K

Skvělý recept! :yes:
Dělala jsem kuličky z mletého masa v horkovzdušné troubě.
Receptík si ukládám a zařazuju do stálého seznamu obědů. :-8:-K
Přikládám fotku. :-)

Vařil jsem poprvé klasickou omáčku, moji oblíbenou rajskou a za mne velice dobrý recept, ke kterému se budu vracet. <3

Když přidám skořici, hřebíček a opravdu malinko octa nebo citronky, tak je luxusní. Děkuji za recept

Dělala jsem z mletého kuřecího masa a do omáčky jsem přidala trochu mleté skořice. Jinak vše podle receptu. Byla výborná <3

Juraj Horak: My přidáváme ještě dva hřebíčky a tymián;-)

Omacka hodne ziska , kdyz do ni pridate mletou skorici .

Výborná a rychlá <3

Jednoduchá příprava, chutná skvěle, děkuju za recept <3

Výborná! Za pár kaček skvělé jídlo. Koule jsem upekla.

Moc dobré.

Dobrý recept:yes:

Konečně. Výborná rajská super i děti se olizovaly. <3:-*. Děkuju moc

Monikasamuel: Dnes jsem dělala, měla jsem z Alberta 500 g v papírové krabičce a nalila jsem půlku. Takže plus minus 250 g ;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
masové koule v rajské omáčce, rajská omáčka, karbanátky v rajské omáčce, rajská omáčka s karbanátkem, rajská omáčka s karbanátky, čufty v rajské omáčce, rajská omáčka recept, masové karbenátky, rajská omacka s masovými koulemi, čufty s rajskou omáčkou, rajská omáčka pro děti, rajska s karbanatky, karbenátky v rajské omáčce, karbanátky s rajskou omáčkou, koule v rajske omačce, rajská omáčka s čufty, karbanatky do rajské omáčky, masové koule s rajskou omáčkou, karbanátky s rajskou, omáčka rajská

Suroviny:
maso mleté, vejce, strouhanka, sůl, majoránka, pepř mletý, protlak rajčatový, cibule, koření nové koření mleté, bobkový list, mouka hladká, cukr krystal, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu