Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarka skrobakova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 893 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny64,65 g
Tuky39,71 g
Vláknina21,87 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 570 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy306,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku šleháme. Krok 2: Do této pěny přidáme prosátou směs mouky a škrobu s práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Pečeme na 180°C asi 10 minut. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout. Krok 4: Domácí lučinu vložíme do mísy, přilijeme mléko, cukr dle chuti a pudingy bez vaření a rozšleháme šlehačem dohladka. Pokud se zdá krém moc hustý, tak můžete ještě přidat mléko. Krok 5: Meruňkový kompot v míse rozšleháme tyčovým mixerem i se šťávou z kompotu na kašičku. Připravíme želatinu podle návodu. Plátky želatiny necháme nabobtnat v 5 polévkových lžících vody asi 10 minut v malém hrnci. Krok 6: Potom za stálého míchání zahřejeme do úplného rozpuštění želatiny, přidáme 2-3 polévkové lžíce meruňkové kašičky, rozmícháme a hned nalijeme do mísy se zbytkem meruňkové kašičky. Pořádně promícháme. Krok 7: Na vychladlý korpus natřeme lučinový krém a něj natřeme meruňkové želé. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Krájíme na řezy a podáváme. Můžete ozdobit i šlehačkou.

Zveřejněno 22. 3. 2014

Poznámka autorky jarka…

http://www.toprecepty.cz/recept30389-bezkonkurenčn... Hledala jsem, ale nenašla jsem stejné řezy. Pokud někdo najdete, nechám recept vymazat

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5XJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5XJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Neelix: V poslední době dělám většinu krémů smícháním nevařeného pudinku Dr. Oetker Olé s mascarpone nebo tvarohem, případně lučinou nebo paloučkem, které ovšem nevyrábím doma. Takže jestli přijmete moji radu, dala bych jakýkoliv čerstvý sýr nebo mascarpone (pak ovšem bude krém tučnější). ;-)

Dobrý den, řezy vypadají nádherně, rád bych vyzkoušel a chtěl bych se zeptat zdali by šlo tu domácí lučinu nahradit něčím jiným, zdá se mi proces výroby velmi zdlouhavý. Děkuji za odpověď:-)

jarka skrobakova: Je velmi důležité, uvádět rozměry plechu (formy) na kterém byl moučník upečen. Velmi často to u receptů chybí.

meda85: Jsem moc ráda, že se řezy povedly :-))

Výborný recept, povedlo se na 100 procent

hosta:Jituško, děkuji moc za fotku a za odzkoušení. Udělala jsi mi velkou radost ;-):-K

Tak jsem konečně udělala podle tvého receptu všemi pochválený dezert - díky - fotku přidávám

Ty jsou parádní - fotky jak malované, a moc hezký recept :-K:-K:yes:

Adéla: Adélko, věřím, že příště se Vám povede daleko lépe. :-);-)

Jarko: vím, že se želatina nesmí vařit, ale jak píše Majka8 - to bude asi moje 13. komnata :-) Dovoluji si tímto korigovat svůj předchozí komentář - želatina nakonec zatuhla, sice byla i pod buchtou, ale to nakonec bylo úplně jedno :-) do práce jsem i tak donesla a buchta měla úspěch :yes:

Adéla: Adélo, vůbec netuším, jak jste mohla mít těsto hořké? Vždyt je to piškotové těsto. Kakaem? To teda nevím. Želatina nesmí vařit, pak netuhne. Na balení želatiny dr. Oetker je napsaný postup a i já jsem ho zde uvedla. A po 2 ks balení želatiny mi to nejde do hlavy, že Vám to neztuhlo. Je mi líto, že se Vám to nepovedlo.:-S:-(

Adéla:Taky mívám s želatinu problém,ale u této buchty se mně zadařilo,protože díky kompotu je hmota hned hustá.Proč jsi měla těsto hořké je mně záhadou:-O

Tak těsto jsem měla hořké, netuším kde byla chyba, tak jsem upekla kefírovou buchtu, lučina s pudinkem jsou výborné, ale i když jsem do meruněk použila 2 balení želatiny, pořád je to tekuté a v zoufalé snaze po celém odpoledni jsem to na řez nalila a vrazila to do lednice, výsledkem je, že se meruňková tekutina po okrajích "nacpala" pod buchtu a odspodu jí totálně rozmáčí. Chyba bude na mojí straně zajisté, ale kolegům zítra určitě do práce neponesu, spíše to půjde za stálého míchání :-(

Míša: Míšo, omlouvám se prosím klikněte si na odkaz co poslala Hosta. Děkuji

hosta: Jituš děkuji, je to pravda, že to nejde rozkliknout. Omlouvám se všem ;-)

Tématické fráze:
želatinová buchta s krémem a ovocem, buchta z lučiny, proč netuhne želatina, merunkové řezy s krémem, buchta s merunkami a zele, netuhne želatina, merunková buchta s želé, řezy s domácí lučinou a meruňkami, buchta s krémem s lučiny, řezy s merunkami a želé, buchta s krémem z lučiny, proc zelatina netuhne, řezy s ovocem a želé, buchta na plech z polevou žele, meruňkové želé na koláč, želé řezy, recepty s želatinou v plátcích, želatina netuhne, sladky krem z luciny, ananasove rezy s lucinou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mouka hladká, škrob kukuřičný, prášek do pečiva, sůl, kakao, jogurt selský, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový bez vaření, kompot meruňkový, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu