Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-jabkové lasagne

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 105 kJ /
1 937 kcal
Bílkoviny94,14 g
Tuky68,62 g
Vláknina28,86 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 576 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy221,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť redšia. Odstavíme, pridáme vanilkový cukor a osladíme podľa chuti. Krok 2: Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň dobre premiešame. Krok 3: Do zapekacej misy dáme 1/3 vanilkovej omáčky a na ňu uložíme plátky lasagní. Krok 4: Na lasagne nastrúhame na plátky jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme cukrom podľa chuti, hrozienkami a škoricou. Krok 5: Na jablká navrstvíme polovicu tvarohovej náplne. Krok 6: Na tvaroh príde druhá tretina vanilkovej omáčky a na ňu opäť plátky lasagní. Krok 7: Nastrúhame jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme cukrom podľa chuti, hrozienkami a škoricou. Krok 8: Navrstvíme druhú polovicu tvarohovej náplne a uložíme vrstvu lasagní. Zvyšnú tretinu vanilkovej omáčky dáme navrch. Ak je omáčka hustá, môžeme navrch naliať 1-1,5 dl mlieka. Krok 9: Misu zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 170°C 40 minút. Krok 10: Potom vyberieme, alobal odstraníme a posypeme posýpkou. Vložíme do rúry a ešte 15 min necháme piecť.
Rúru vypneme, otvoríme a pri otvorených dvierkach necháme v rúre asi 10-15 minút.
Potom vyberieme a podávame.

Zveřejněno 18. 3. 2021

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z nejakej knihy, ale upravila som si ho podľa svojho. Pôvodný recept namiesto tvarohu používa tofu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dy1Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dy1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny lasagne, jablko, skořice, rozinky, cukr, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, mléko, cukr vanilkový, cukr, tvaroh jemný, vejce, šťáva citronová, cukr, mouka polohrubá, máslo, cukr krystal, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu