Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát tří čoček

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 009 kJ /
2 392 kcal
Bílkoviny99,88 g
Tuky127,23 g
Vláknina79,24 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 3,84 g
Sůl9,56 g
Sacharidy172,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté. Krok 2: Na panvici vyškvaríme na kocky narezanú slaninu. Krok 3: Pridáme zelenú (hnedú) šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala, saturejku a pražíme 10 minút. Krok 4: Vložíme čiernu šošovicu aj s vodou a opäť pražíme asi 5 minút na silnom plameni. Krok 5: Nakoniec vložíme červenú šošovicu a zase 5 min pražíme. Vodu nepodlievame, musí sa všetka z namáčania vypariť. Krok 6: Odstavíme z ohňa, vyberieme stonky saturejky, pridáme na tenké plátky nakrájanú stopku zeleru, osolíme, okorenáme a premiešame. Necháme vychladnúť. Krok 7: Olej premiešame s dijonskou horčicou, octom, korením a sójovou omáčkou a prilejeme k šošovici. Krok 8: Primiešame na malé kocky nakrájaný syr. Krok 9: Na taniere rozložíme polníček a do stredu dáme šošovicu. Ozdobíme na polovice nakrájanými paradajkami.

Zveřejněno 24. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát tří čoček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LKZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát tří čoček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LKZW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Evička, to dlhé namáčanie je práve kvôli tej krátkej tepelnej príprave, praženiu. Vody vrávím málinko, len aby to neprihorelo. ;-)

Já nad tím receptem pořád přemýšlím, že to bude moc. dobré o tom nemám pochybnost. Ale... tomu namáčení ne úplně rozumím. Belugu ani červenou nikdy nenamacim, a zelenou, hlavně Puy, taky ne. Všem stačí tak 20 minut, červené i 15....Ja bych dala najednou zelenou a Belugu a tak po 5 minutách přidala červenou, vody jen tak akorát. Ale je v tom nějaká finta kterou jsem asi nepochopila?

Suroviny:
čočka červená, čočka černá, celer řapíkatý, rajče cherry, polníček, slanina uzená, sýr tvrdý, olej olivový, saturejka, hořčice dijonská, omáčka sojová, ocet vinný bílý, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu