Nádivka nejen velikonoční
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená nádivka se může stát zlatým hřebem jarních svátků.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 198 kJ / 3 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,20 g |
| Tuky | 290,91 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 1,80 g |
| Sodík | 5,09 g |
| Sůl | 12,05 g |
| Sacharidy | 128,15 g |
Postup přípravy
Na zbytku másla osmažíme cibuli. Přidáme spolu s uzeným a bylinkami k rohlíkům, mírně osolíme, okořeníme dle chuti a promícháme. Krok 7: Z bílků a špetky soli ušleháme hustý, ale ne moc pevný sníh (aby se nevysušil) a lehce vmícháme do rohlíkové směsi. Přesuneme do vymazané formy a dáme péct na 20 minut.
Zveřejněno 5. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka nejen velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJzX
Moje poznámka
Nádivka nejen velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJzX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice uzená,
koření divoké,
slanina,
rohlík,
vejce,
smetana ke šlehání,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
petrželka hladkolistá,
pažitka,
česnek mědvědí,
kopřivy,
zelená nať
Komentáře (8)
Znám také od babičky, kousek kuřátka, kousek nadivky, bramburek....ale kompot zásadně třešně...jinak by děda babičku asi ...trochu despota...v koblihach jedině jahodovy dzem..a tak
Marusko ty víš že tvoje recepty beru za top na webu... to nemyslíš vážně, viď že ne...