Pizza jako z pizzerie
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.

Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 617 kJ / 2 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 58,13 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 373,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby domácí pekárny dáme nejdříve vlažnou vodu, poté olej, mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím. Zvolíme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyjmeme a zpracujeme.
Krok 2: Těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich rozválíme zcela na tenko.
Krok 3: Pláty těsta přesuneme na plechy. Potřeme je směsí oleje a kečupu, rozložíme volitelnou oblohu podle chuti, posypeme sýrem a dáme péct na cca 25 minut při 200 °C.
Zveřejněno 12. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
Moje poznámka
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
Nejnovější recepty
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 12 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 14 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka
Rena64 před 13 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 14 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 15 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 18 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 20 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 20 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 21 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 21 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 21 hodinami
Tématické fráze:
pizza recept,
pizza těsto z pizzerie,
domácí pizza,
domaci pizza testo,
koření na pizzu,
recepty pizza,
domácí pekárna pizza,
pizza z domácí pekárny,
pizza domácí pekárna,
pizza z pekárny,
pica těsto,
pizza recepty,
pizza testo,
těsto na pizzu z pizzerie,
pizza v domácí pekárně,
jak se delá pizza,
těsto na pizzu z domácí pekárny,
testo na pizzu susene drozdi,
top recepty pizza,
těsto na pizzu v domácí pekárně
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej olivový,
mouka hladká,
droždí sušené,
zdobení
Komentáře (157)
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"
Mějte hezký den
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"