Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní kopřivovo-špenátový krém

Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité látky a tím podporuje zdraví celého organismu.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 454 kJ /
348 kcal
Bílkoviny6,16 g
Tuky19,50 g
Vláknina9,24 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy34,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, listy špenátu a kopřiv. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Krok 2: Dolijeme smetanu, provaříme, rozmixujeme dohladka a dochutíme. Krok 3: Podáváme s krutonky z opečeného chleba.

TIP: Přehled jarních polévek

Zveřejněno 21. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivovo-špenátový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pnn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivovo-špenátový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pnn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::yes:Moc dobrá polévka, mám sedmikrásky ráda (z vlastní zahrádky) mají výbornou oříškovou chuť a vždy se na ně těším i na mladé lístečky pampelišek, dobré i zdravé. :-K

vybusna: Vyzkoušej, bude ti to chutnat. Navíc kopřivy jsou plné minerálů, vitamínů. Používám je do polévek, nádivek, čajů, ...

Paráda. Dělám obdobně, hlavně přes zimu ze sušených kopřiv, které namočím do mléka. Mika - palec nahoru :-) :yes:;-)

Paráda :-)

krasne naaranzovane...koprivy som v zivote nejedla, takze chut posudit neviem....ale na taniery to vyzera skvostne :yes:

Tak toto je přesně polévka na Zelený čtvrtek.:yes: Posílám bodík.

maris:diky:-K

Krásně Ti ta polévka rozkvetla;-):-):yes:+

Tématické fráze:
špenátovy krém, jarní recepty, cibulkový krém, kopřivovošpenátová polévka, recept na krém z mladého špenátu, špenátový krém video

Suroviny:
kopřivy, špenát čerstvý, brambory, mrkev, cibule, česnek, máslo, sůl, pepř mletý, tymián, vývar zeleninový, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu