Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp s broskvemi

Jedno z klasických sladkých jídel, které si jistě všichni pamatujeme z dob stravování ve školních jídelnách. Pokud si ho ale připravíte doma, zapomenete na tehdy nepříliš oblíbené jídlo. Sladká vůně, která se line kuchyní při jeho pečení, přiláká ke stolu celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mallenia

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme vodou, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme doměkka. Krok 2: Po uvaření necháme rýži vychladnout. Mezitím nakrájíme broskve na menší kousky. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 4: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží. Krok 5: Do takto připravené směsi přidáme nakrájené broskve a 2-3 polévkové lžíce kompotové šťávy. Důkladně promícháme. Krok 6: Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do rýžové kaše. Krok 7: Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme rýžovou hmotou a vložíme do předehřáté trouby. Krok 8: Pečeme dozlatova asi 50 minut. Nákyp můžeme podávat horký i studený.

TIP: Nejoblíbenější sladká jídla. Podle jakých receptů je připravit?

Zveřejněno 24. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXLj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXLj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Parádní recept 👍🏻

Udělala jsem z rýže arborio a s meruňkami a nákyp se povedl výborně.

:-)<3:yes::-K

<3 miluji rýžový nákyp :-* Dělám právě tento a dělám rovnou větší množství :-D Cukru dávám víc, přidávám i trošku skořice. Nechcete-li u hrnce stát a míchat, hlídat mléko, je lepší varianta uvařit rýží ve vodě, přebytek vody pak slit. Nalít plechovku kondenzovaného mléka Tatra a povařit ještě tak 5 minut. :yes:

Zkoušel jsem nedávno, můj první rýžový nákyp, povedl se , skvěle chutnal takže za mě:yes:
Dnes ho zrovna dělám, akorát použiji švestky.

Výborný recept na rýžový nákyp. Vyzkoušeno a zařazeno do receptů. Díky za inspiraci.

uvarila jsem a upekla.. Je skvely.. Mnam :yes:

zizala: že jo, taky si to myslím a moc ráda ji tu vidím;-):-)

Krása, dala bych si:-p:yes:

Taky tahle nádherná fotka tu přibyla včera :yes:
Paráda :-*:yes: Měla bys, Hani, sem dávat fotky častěji ;-)

Díky, tenhle recept jsem nutně potřebovala. Bude zítra.

Výborný nákyp, moc nám chutnal.:yes: +

Anka:musíš mať uvarenú takú hustú ryžovú kašu. Mlieko vsiakne v podstate, nič sa necedí. A nech sa ti darí.:-K

Mám asi přihlouplý dotaz: cedí se ta rýže,když se dovaří,nebo se nechá vychladnout i s tím nevyvařeným mlékem? Nebo se má mléko vyvařit,jako když se dělá běžná bez-sáčková rýže? Díky moc! :-8

Pepa Koláček 1. 11. 2012 10:49
Zatím je to v troubě, ale vypadá to dobře už nyní.:-)

Tématické fráze:
rýžový nákyp s broskvemi, broskvový nákyp, rýžový nákyp, výborný rýžový nákyp, vlačný rýžový nákyp, výborný rýžový nákyp s broskvemi, rýžový nákyp s merunkami, rýžový nákyp s broskví, ryzovy nákyp od babičky, broskvový rýžový nákyp, rýže s broskvemi, výborný rýžový nákyp recept, recept rýžový nákyp, rýžový nákyp z broskví, rýžoví nákyp s broskvemi, ryzovy nakyp s broskvema, rýžový nákyp vláčný, rýžový nákyp ze sáčkové rýže, rýžový nákyp v troubě, ryzovy nakyp broskve

Suroviny:
rýže kulatozrnná, mléko, máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, sůl, kompot broskvový, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu