Suroviny
Porce: 6 kg
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 71 395 kJ / 17 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 103,63 g |
| Tuky | 1 293,31 g |
| Vláknina | 29,30 g |
| Cholesterol | 11,46 g |
| Sodík | 74,48 g |
| Sůl | 184,50 g |
| Sacharidy | 242,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme přidat) a vývar, pořádně rukou promícháme.
Krok 2: Ponorným mixérem vše rozmixujeme na jemnou kaši.
Krok 3: Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic.
Krok 4: Plastové střeva zavařujeme 1,5 hod na 85-90°C (ne více, aby neprasklo). Po zavaření do schladnutí otáčíme jak tlačenku.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.
Zveřejněno 30. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika / sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jOr
Moje poznámka
Játrová paštika / sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jOr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
hlava vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
zázvor mletý,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka hrubá
Komentáře (3)
Dajda:
No, vono záleží na ajustaci, že
Ale vzhledem k: "Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic." to vypadá na paštiku či játrový salám