Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

webmonster

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 10 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 767 kJ /
4 247 kcal
Bílkoviny145,36 g
Tuky35,17 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,43 g
Sacharidy818,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do domácí pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kromě nakrájených rohlíků, ty přidáme až na posledních 5 minut. Pekárnu naprogramujeme na míchání těsta - bez kynutí. Krok 2: Po vymíchání těsta vyndáme těsto z pekárny do mísy předem vysypané polohrubou moukou. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinku kynout. Krok 3: Po vykynutí z těsta vytvarujeme čtyři šišky a necháme je ještě chvilku odpočinout. Poté je vložíme do předem osolené vroucí vody a vaříme 10 minut, pak knedlíky otočíme a vaříme dalších 10 minut. Krok 4: Knedlíky po uvaření vyjmeme z vody a špejlí je propícháme tak, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.

Zveřejněno 14. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wx7J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wx7J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

webmonster: tak jsem to doplnila do postupu...Cat má pravdu, je vidět na řezu, že rohlíky zmizely;-) Ne každý komentáře čte....

cathleen: Děkuji za upozornění. Rohlíky jsem přidal opravdu jako poslední ingredienci do pekárny a ta ho nejspíše rozmašírovala, jak píšete. Příští várku zkusím udělat tak, že rohlíky přidám cca 5 minut před ukončením hnětení.

Knedlík vypadá pěkně :-) ale myslím, že v něm nejsou rohlíky atd. jak píšete v surovinách. Bylo by fajn zmínit, že to pokrájené pečivo do pekárny přidáte až v průběhu hnětení (nebo spíš ke konci), jinak ho háky rozmašírují.

Suroviny:
mléko, vejce, sůl, mouka polohrubá, cukr, droždí sušené, rohlík

Přidat fotografie receptu