Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky s uzenou směsí

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava vám sice zabere trochu víc času, ale s výsledkem jistě budete spokojeni. Knedlíky můžete podávat s dušeným špenátem, různými druhy zelí nebo jen s osmaženou cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 103 kJ /
2 415 kcal
Bílkoviny156,19 g
Tuky32,72 g
Vláknina36,35 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 4,47 g
Sůl10,21 g
Sacharidy359,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso umeleme nebo velmi jemně nakrájíme. Krok 2: Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dozlatova. Smažíme na sádle, aby směs po zchladnutí držela pohromadě a nedrobila se. Ke konci smažení přidáme k cibuli prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Krok 3: K cibulovému základu přisypeme mleté uzené maso, směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Přikryjeme poklicí a krátce podusíme. Krok 4: Směs odstavíme, odklopíme poklici a necháme vychladnout. Krok 5: Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme vejce, mouku a dobře promícháme. Mouky dáváme tolik, abychom vytvořili vláčné a tvárné těsto, se kterým se bude dobře pracovat. Krok 6: Z těsta odebíráme kousky, ze kterých tvoříme kuličky, které na pomoučené ploše zploštíme a do středu naneseme směs s uzeným masem. Knedlíky opatrně ale pevně uzavřeme a v dlaních dotvarujeme. Krok 7: Takto připravené knedlíky ihned vložíme do vroucí osolené vody, opatrně podebereme ode dna, aby se nepřilepily a po vyplavání na hladinu vaříme asi 5-7 minut, dle velikosti knedlíků. Pak je cedníkem vyndáme z vroucí vody do mísy a pokapeme rozpuštěným sádlem, aby se neslepily. Krok 8: Hotové knedlíky podáváme se špenátem, dušeným nebo kysaným zelím nebo dušenou řepou. Můžeme je také posypat dozlatova osmaženou cibulkou, případně zbylou náplní.

Zveřejněno 6. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rONL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rONL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Knedlíky se povedly <3. K tomu jsem podusila mangold.

<3

:-)<3:yes::yes: u nás velmi oblíbené, zrovna v pátek také byly :-K

Měla jsem všechno připravené , nádivka chladla ,těsto s podušeným zelím čekalo , a musela jsem. nečekaně odjet. Tak jsem udělala noky ,zamíchala všechno dohromady a jó :-D. bylo to dobrý , hodně dobrý :yes: díky , Jiříčku

zdenka.s: ...tak to mám velkou radost:yes: a děkuji za vyzkoušení:-K:-K:-K

Pochutnali jsme si , uzené jsem nastrouhala na menších slzičkách :yes:
Dopisujii : manžel si 2x přidal ,takže úspěch značný :-K

recepty73 : děkuji ,už vím co bude zítra k obědu , manžel schválil :-K

migro: ...děkuji za fotku:-K ...hned bych si dal ty vaše;-):-K

Tématické fráze:
bramborové knedlíky s uzeniny, bramborové knedlíky s uzenou masovou směsí, masova směs na bramborové knedlíky, bramborovy knedliky s uzeniny, recept na bramborové knedlíky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, mouka hrubá, cibule, česnek, sádlo, maso uzené, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu