Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Vepřová krkovice se výborně hodí k pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě a pomalu pečené doměkka, se doslova rozplývají na jazyku. Spolu s jarním bramborovým salátem tvoří skvělou kombinaci.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 123 kJ / 1 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,96 g |
| Tuky | 86,85 g |
| Vláknina | 18,14 g |
| Cholesterol | 567 mg |
| Sodík | 1,72 g |
| Sůl | 4,02 g |
| Sacharidy | 76,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V pánvi na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme protlak a minutku restujeme.
Krok 3: Odstavíme, zalijeme vodou, přidáme všechny zbývající suroviny a dochutíme. Maso nenaklepáváme, naložíme jej do marinády a uložíme na 24 hodin do lednice.
Krok 4: Před pečením maso hodinu předem vytáhneme. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Krok 5: Maso vložíme i s marinádou do pekáčku, posypeme cibulí a vložíme do trouby.
Krok 6: Troubu stáhneme na 150 °C a v přikrytém pekáčku pečeme zhruba 2 hodiny doměkka.
Krok 7: Na bramborový salát oloupeme předem uvařené brambory i vejce a nakrájíme je na kostky. Ředkvičku nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno.
Krok 8: Přidáme hořčici, majonézu a dochutíme solí i pepřem podle vlastní chuti. Promícháme a necháme odležet.
Krok 9: Salát podáváme s upečenou krkovicí.
Zveřejněno 25. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ZrX
Moje poznámka
Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ZrX
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 15 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečena krkovice,
pečená krkovička,
pečená krkovička plátky,
jarní bramborový salát,
bramborový salát jarní,
výborná marináda na pečenou krkovici,
pečená krkovička recept,
pečená krkovice s bramborovymi spalicky,
bramborový salát s pečenou krkovicí,
pečené maso s bramborovým bramborovým salátem,
pečené maso s bramborovým salátem,
maso s jarnim bramborovym salatem,
pečená krkovice recept,
krkovice s bramborovím salátem,
pečené maso s bramborovým se salátem,
bramborovy salat a pecene maso.,
pecena krkovice 150 stupnu,
pečena krkovička s janim salatem,
veprova krkovice s bramborovym salatem,
krkovička se salátem
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
cibule,
česnek,
olej,
protlak rajčatový,
hořčice,
omáčka sojová,
cukr,
voda,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
brambory,
vejce,
ředkvičky,
cibulka jarní,
hořčice,
majonéza,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)
Moje zkušenost je, že pokud mi neklapne recept od Milady tak je chyba na mé straně:omg:
To máte pravdu, asi ředkvičky pustily vodu. Píšu si - salát sníst hned.
V plynovce teplotu nepoznám, u kolečka jsou jen obrázky, pekla jsem na bábovku
Ono se to povedlo, snědlo, jak říkám, masíčko se rozpadalo, mňam, jen jsem se těšila i na těstovinky s výpekem...
Určitě zopakuju a vychytám
K.
Škoda. Asi 45 minut bez kontroly a podliti bylo moc....a v plynové troubě kolik tam bylo stupňů
Salát bych fakt nechala tak hodinku ležet, ne přes noc. Je moc dobrý, ale ředkvičky pustí vodu..
prosím poradu pro začátečníka.
Masíčko po 2 hodinách mňam, rozsýpalo se, ale...
Už po 3/4 hodině jsem zkontrolovala a výpek černý, celá keram. miska černá. Podlíváte? Dala jsem trochu vody, pak po půl hodinách přilévala. Maso to chytlo trochu po krajích a zespoda, tak je malinko hořké. Mám plynovku, 150° nepoznám, pekla jsem zhruba na půl výkonu.
Salát mi do rána pustil šťávu (dávala jsem zakysanku i Majolku®).
Jinak by to bylo dobré, jen potřebuji vychytat techniku
Díky,
K.