Karlovarský knedlík
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh fólii podle videa, jak karlovarský knedlík zabalit a vytvarovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 913 kJ / 1 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,26 g |
| Tuky | 26,65 g |
| Vláknina | 18,05 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,89 g |
| Sacharidy | 279,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky (nejlépe 2 dny staré) nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu.
Krok 3: Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme, a přisypeme hrubou mouku.
Krok 4: Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a přimícháme tuhý sníh.
Krok 5: Do velkého kastrolu dáme vařit vodu.
Krok 6: Vezmeme silný igelitový sáček na tlačenku (průměr 100–150 mm) a jeden konec zavážeme. Plníme směsí a postupně stlačujeme. (Nemáte-li sáček na tlačenku, můžete hmotu na knedlík zabalit do potravinové fólie, dobře utáhnout jako zabalený bonbon a dát vařit takto.)
Krok 7: Délku knedlíku zvolíme podle velikosti průměru hrnce, ve kterém se budou vařit. Po naplnění vytlačíme vzduch a zavážeme s rezervou přibližně 2 cm druhý konec. Knedlík totiž lehce zvětší svůj objem.
Krok 8: Sáčky naplněné knedlíkovou směsí a zavázané, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout.
Krok 9: Následně odstraníme fólii a krájíme na plátky.
Zveřejněno 19. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByNJ
Moje poznámka
Karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByNJ
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 13 sekundami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 21 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 43 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 4 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 4 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Tématické fráze:
karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík recept,
karlovarské knedlíky,
recept na karlovarský knedlík,
karlovarský knedlíky,
top recepty karlovarsky knedlik,
nejlepší karlovarský knedlík,
karlovarské knedlíky recept,
karlovarské knedlíky top recepty,
recept na karlovarské knedlíky,
recept karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík top recepty,
karlovarsky knedlik recepty,
karlovarské knedlíky z rohlíků,
domaci karlovarsky knedlik,
recepty karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík z rohliku,
knedlík karlovarský,
recepty na karlovarský knedlík,
karlovarskýknedlík
Suroviny:
rohlík,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
sůl
Komentáře (72)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Akorát jsme doma neměli petrželku ani muškátový oříšek, tak jsme dali jen sůl, pepř, jarní cibulku a trochu pažitky a i tak vznikly naprosto vynikající knedlíčky
Děkuji za odpovědi.