Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Třešně už se pomalu začínají červenat, nechte se tedy inspirovat receptem na třešňovou bublaninu. Tento nadýchaný a šťavnatý letní moučník si zamiluje každý. A nezapomeňme na fígl našich babiček - aby ovoce neklesalo ke dnu, obalte ho v trošce mouky.
Suroviny pro 1 plech
hlubší plech o velikosti asi 35 x 25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 754 kJ / 5 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,18 g |
| Tuky | 107,27 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 835 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 946,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Ovoce umyjeme a necháme okapat na sítku. Třešně můžeme vypeckovat.
Krok 4: Mouku rukama promneme mezi prsty s cukrem a máslem, až vznikne drobenka.
Krok 5: Celá vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny, přidáme olej, mléko a vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme, až vznikne hladké těsto a vlijeme ho na připravený hluboký plech.
Krok 6: Těsto poklademe třešněmi nebo jiným drobným ovocem (rybízem, višněmi nebo nakrájenými meruňkami) a posypeme drobenkou.
Krok 7: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut (čas je pouze orientační, každá trouba peče trošku jinak).
Krok 8: Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by měla být suchá a čistá.
Krok 9: Bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, případně pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6Q1
Moje poznámka
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6Q1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s tresnemi,
recept bublanina s trešněmi,
recepty bublanina s třešněmi,
recept na bublaninu s třešněmi,
bublanina s tresni,
litá bublanina s třešněmi,
bublanina s třešněmi recept,
bublanina z třešní,
rychlá bublanina s třešněmi,
buchta s tresnemi,
bublanina s třešnema,
lita bublanina,
třešně recepty,
bublanina se třešněmi,
litá buchta s třešněmi,
recepty s třešněmi,
hrníčkova bublanina s tresnemi,
drobenka na bublaninu,
bublanina s třešněmi hrničková,
bublanina
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mléko,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
vejce,
třešně,
tuk,
mouka hrubá,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (55)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0