Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory na francouzský způsob

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 132 kJ /
1 705 kcal
Bílkoviny32,52 g
Tuky69,73 g
Vláknina24,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,80 g
Sacharidy225,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiačiky umyjeme (nelúpeme). Krok 2: Dáme do pekáča, pridáme 2 lyžice oleja, korenie a soľ a dobre premiešame.
Pečieme v rúre asi 30 min na 180°C. Krok 3: Na omáčku prešľaháme 4 lyžice olivového oleja, ocot, prelisovaný cesnak, horčicu a cukor.
Omáčku nalejeme na horúce zemiaky a dobre premiešame. Krok 4: Ihneď podávame posypané vňaťou so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 21. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory na francouzský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xY8J

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory na francouzský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xY8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já jsem od mala bramborová...kdykoliv ..Ale nemám ty malé brambory ..snad i z větších to půjde..:yes::yes:

brambory jsou moje oblíbená pochoutka už moc let, sice tenkrát nebyla taková omáčka, ale ráda vyzkouším <3

magdalenka: Marie Svarcova: Dievčatá, ďakujerm. :-K Zemiačky sú fakt dobré, mám rada takéto vecičky. Inak, mám dvorného dodávateľa minizemiačikov, tak si vždy prídem na svoje. :-D;-)

Milujem minimalistické recepty. Jednoduché a krásne. A chutné.

:yes::yes: to musí být dobrota <3 dělám tak klínky ze starých brambor - z nových to je určitě ještě lepší :-K

Suroviny:
brambory rané, olej olivový, pepř, sůl, olej olivový, česnek, cukr krystal, hořčice dijonská, ocet jablečný, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu