Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo - meruňkové nanuky

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba mražení

30 min (30 min příprava, + doba mražení)

Suroviny

Porce: 10 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 193 kJ /
763 kcal
Bílkoviny29,35 g
Tuky11,75 g
Vláknina3,61 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy133,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme 40 g (ml) vody, krupicový i vanilkový cukr, citronovou šťávu a krátce povaříme do změknutí ovoce. Pak odstavíme, rozmixujeme ponorným mixérem, dáme opět na zdroj tepla a za stálého míchání zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve 20 g vody. Krátce povaříme a necháme zchladnout. Krok 2: Prochladlou ovocnou směs prošleháme s tvarohem a touto směsí plníme nanuková tvořítka - formičky. Po naplnění s formou několikrát klepneme o podložku, abychom odstranili případné vzduchové bubliny. Krok 3: Vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit. Ze silikonových tvořítek jdou nanuky lehce "vyloupnout", plastová tvořítka na chvíli ponoříme do hrníčku s horkou vodou a taktéž je lehce vyjmeme.

Zveřejněno 26. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo - meruňkové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4lG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo - meruňkové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4lG2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Petr.1: Dobrý den.
Tip na silikonové formy na nanuky Vám pošlu vzkazem. Budete k nim potřebovat i dřevěná dřívka, pokud nebudou v sadě s formou. Výhodou je, že formy nezaberou v mrazničce moc místa a vždy se dají někde vsunout, musí zůstat ve vodorovné poloze. A další výhodou je, že se nanuky velmi lehce po zmražení "vyloupnou" a další výhodou je to použití čokolády, nanuky vypadají vzhledně.
To potírání všech stran čokoládou, to jste měl asi na mysli plastové formičky, které mají jen otvor na plnění nahoře a mrazí se nastojato. Můžete vyzkoušet je rozpuštěnou čokoládou vevnitř vylít a pak postavit opačně na pečicí papír, aby nadbytečná čokoláda vytekla a nebo vytřít vevnitř štětcem, třeba 2 x po sobě. Formičky bych před tím dala vychladit, čokoláda bude rychleji tuhnout. Nevím ale, jak moc dobře pak půjdou hotové nanuky z formy vyjmout a jak budou na povrchu vypadat. Bude třeba je krátce ponořit do užšího, vyššího hrníčku s horkou vodou, aby se daly vyjmout. Já to s tou čokoládou v nich nezkoušela.
A pokud byste chtěl používat do nanuků smetanu, tak si pak můžete zkoušet vlastní směsi. Doporučím mít sešit a vše si zapisovat s poznámkou, jaké byly, kolik jich bylo kusů a jaké byste třeba příště udělal změny. Já dělávám nanuky různé, v rodině chutná každému něco jiného, ale pro sebe mám nejraději ovocné odlehčené nanuky bez většího množství tučné smetany. Tyto nanuky jsou velmi osvěžující. :-K

Merylas:
Dobrý den.
Děkuji Vám za rychlou odpověď na můj dotaz. Dávat tekutou čokoládu přímo do formičky mě nenapadlo a děkuji za tuto radu. Přečetl jsem si Váš recept na malinové nanuky, kde to blíže popisujete. Napadá mě jestli by nebylo lepší nanést čokoládovou polevu napřed na jednu stranu formičky, nechat ji zatuhnout v ledničce nebo mrazáku, pak to zopakovat na druhé straně a po zatuhnutí přidat ovocnou směs.
Co se týče silikonových formiček, můžete mi doporučit konkrétní typ nebo výrobce?
Nikdy jsem to nekupoval a rád bych proto věděl co konkrétně mám shánět.
Co se týče meruňkových nanuků, napadlo mě jestli by se to směsi neměla přidat také smetana. Jednak se do zmrzlin dává jako nezbytná surovina a navíc ji uvádíte u malinových nanuků.

Petr.1: Dobrý den. Pokud byste je potřel čokoládou, tak ta čokoláda ztuhne okamžitě a jestli by se nanuky konzumovaly ihned, tak je už není třeba vracet zpět do mrazničky. Zkoušela jsem to taky, ale tu čokoládu jsem nikdy neměla moc vzhlednou. :-) A nechtělo se mi rozehřívat větší množství čokolády a dát ji do nějaké užší a vyšší nádobky, aby se nanuk mohl do ní rychle ponořit a vyjmout.
Doporučím vám ale opačný postup, kdy jako první vytřete rozpuštěnou čokoládou formu a po zatuhnutí dáte ovocnou či jinou směs a dáte zmrazit. A pak před podáváním přetřete čokoládou jen tu jednu malou a plochou stranu (čokoláda ztuhne okamžitě) a tím bude úplně nanuk celý v čokoládě. Je nutné ale mít silikonovou plochou formu. Tady u receptu na obrázku je to ta bílá, jsou k dostání v různých tvarech.
Na podrobnější postup a fota se můžete podívat u tohoto receptu:

Dobrý den,
Mám k tomuto receptu jeden dotaz. Když se jedná o nanuk, nebylo by od věci jej po zmražení ještě potřít čokoládovou polevou a vrátit zpátky do mrazáku na zatuhnutí?

ivulinka: <3Děkuji za pochvalu. :-K

Maruško, ty máš ty letní dobroty vždycky tak krásné, že kdybych mohla, hned bych si pro ně s chutí sáhla:-8:-K:yes:

Suroviny:
meruňky, voda, cukr krupice, cukr vanilkový, šťáva citronová, škrob kukuřičný, voda, tvaroh ve vaničce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu