Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí smetanový pekáček

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Kuřecí smetanový pekáček je přesně ten druh jídla, které si zamilujete na první pohled. Jednoduché na přípravu, nemusíte stát u sporáku, špinavý je pouze pekáč. Navíc se kuřecí stehna pečou rovnou s bramborem, tudíž máte hotovou zároveň i přílohu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 634 kJ /
1 108 kcal
Bílkoviny41,06 g
Tuky31,43 g
Vláknina60,70 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 453 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy139,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 2: Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme. Krok 3: Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem. Krok 4: Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor. Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 50-60 minut.

TIP: Top 7: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 17. 11. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Zapékací mísa měla rozměr 27 x 18 x 5 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí smetanový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ALJp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí smetanový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ALJp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

kimlo: Přidaná fotografie mi udělala velkou radost a moc děkuji i za pochvalu:-K:-*
slavka744: I Vám moc děkuji:-K

Výborný recept, veľká vďaka zaň! Robil som v remoske, je to úžasné! Pridávam foto.

Vyborne jedlo!

Anet981: Děkuji:-8:-K

VÝBORNÝ!

Hanka97: Děkuji za komentář,moc mě potěšilo,že jste si pochutnali:-K

Dnes uvařeno poprvé a výborné

Anet981: Komentář mě velice potěšil,moc děkuji:-8:-*

Jednou jsme ho vyzkoušeli a od té doby ho děláme často. Mňamka <3

tejaja: Terezko,děkuji za fotku a komentář:-8Obojí mě moc potěšilo:-KTeri,někdy dělám s nastrouhaným celerem,růžičkovou kapustou a bramborem.Dávám ji překrojenou na polovinu na 2 minutky blanšírovat.I tahle verze je moc dobrá<3

Anna Kocikova: Anička, tentokrát varila dcéra, a odkazuje, že chutilo. :yes: Určite bude opakovať. Ja to vyskúšam tiež, len bez tej mrkvy. :-D;-)

Ivetkasus: Velice děkuji:-KSnad bude jídlo chutnat;-)

Luxusní! Zařazuji do jídelníčku! :-K

Dobrý den, vyzkoušela jsem, je to velice dobré jídlo. Udělala jsem obměnu, doufám, že se autorka neurazí :-) nezapékám s brambory, dělám zvlášť, a je to velice dobré např. s rýží, s bramboráčky, hranolky... co má kdo rád :-) maso nakrájím na kostičky přímo do zeleniny a smetany... fakt mňam

Zidanka: Není proč se urážet;-)Těší mě,že byl tento recept inspirací:-8Děkuji za komentář:-K:-K

vyzkoušeno a povedlo se, dala jsem méně česneku a s vodou jsem počítala :-D
děkuji :yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
rychly kuřecí pekáček, kuřečí pekáček, pekáčky zapékací mísy, kuřecí smetana, bramborový pekáček s kuřecím masem, kuřecí smetanový řízek, kuřeci smetamovy pekáček recept, rychlý pekáček, kureci z pekácku, kuře zelí smetana, kurece steheni rizky smetana, kanibalky, kuřecí a brambory z jednoho pekacku, kuřečí řízky zapečené s bramborami a smetanou, mísa brambor a kuřecího, stehenní kuřecí na smetana, kuřecí omáčka v pekaci, kuřecí na zelenině se smetanou jednoho pekáče, zapékací mísy a pekáčky, brambory s kuřecim masem z jednoho pekace

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, zelí bílé, mrkev, cibule, česnek, brambory, smetana na vaření, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu