Punčové řezy trochu jinak
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák podle našeho receptu, byl nadšený a obyčejný už nechce.
Suroviny pro 1 kus
Forma 25x25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 365 kJ / 5 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,59 g |
Tuky | 245,64 g |
Vláknina | 38,90 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,33 g |
Sacharidy | 636,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu.
Krok 3: Opatrně přidáme žloutky, vanilku a nakonec prosátou mouku, mandle a kypřicí prášek.
Krok 4: Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Růžový korpus připravíme stejně, ale přidáme do něj barvivo a pečeme pouze 20 minut. Světlý korpus rozřízneme na dva pláty.
Krok 6: Čerstvé nebo mražené maliny rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká, bez semínek.
Krok 7: Na podložku položíme plát světlého korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme růžovým korpusem. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme druhý plát světlého korpusu. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice.
Krok 8: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu.
Krok 9: Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se nyní nasákne nálevem z růžové vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Nakonec celé řezy polijeme ganache (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Moje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
potravinářské barvivo,
maliny,
voda,
sirup malinový,
rum,
aroma,
marmeláda malinová,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)