Sušené špekáčky
Pokud máte kvalitní špekáčky od spolehlivého uzenáře, můžete je zkusit doma nebo na chalupě usušit. Pokud na ně vydržíte čekat minimálně 30 dní, budete odměněni jejich neobvyklou pikantní chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky 80 % masa a více, uvážeme po 3-4 ks, aby šly pověsit. Namočíme je do vody, poté vytáhneme a mokré zasypeme solí.
Krok 2: Sůl se na ně pochopitelně nalepí a to ve velké vrstvě, proto je poplácáme, aby vypadaly jako mírně pomoučněné.
Krok 3: Pověsíme je nejlépe pod pergolu, musí být ve stínu pěkně na vzduchu, nesmí na ně pršet a pak je úplně jedno, jestli je 30 stupňů. Nechte je tam měsíc, budou výborné.
Zveřejněno 9. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Moje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 26 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 29 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Komentáře (8)