Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Drobenkový koláč je opravdu rychlý a jednoduchý. Nemusíte se zdržovat rozvalováním plátu těsta, místo něj je náplň rozprostřená mezi dvěma vrstvami drobenky. Koláč voní tvarohem a vanilkou, a proležením krásně zvláční.

Suroviny pro 14 porcí

14porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 592 kJ /
7 073 kcal
Bílkoviny208,19 g
Tuky291,68 g
Vláknina38,75 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 835 mg
Sůl2,39 g
Sacharidy884,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Ze surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Tu rozdělíme na dva díly (jeden o maličko větší). Krok 2: Větší část drobenkové směsi stejnoměrně nasypeme na dno plechu vyloženého pečicím papírem. Krok 3: Předehřejeme troubu na 175 °C a mezitím připravíme tvarohovou náplň:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Tvaroh dle vlastní chuti osladíme, vmícháme mléko, žloutky a nakonec i zlehka sníh z bílků. Krok 4: Na drobenku na plechu naneseme tvarohovou náplň, na ni nasypeme zbytek drobenky.
Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 50 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout a pokrájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.

Nejoblíbenější tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ng6N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ng6N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tento koláč dělám, je opravdu výborný. Na tvaroh vždy pokladu nějaké ovoce, nejraději ho máme se švestkami. Teď, když dozrávají, přišel jeho čas :-D

Opravdu rychle připravený koláč. :yes: Pekla jsem na hlubokém plechu 40x30 cm. Použila jsem 750 g tvarohu z vaničky a jelikož byl dost řídký, tak jsem ještě přidala lžíci vanilkového pudinku (prášku). Místo trošky mléka jsem dala rum. A jelikož jsem si důkladně nepřečetla postup, tak jsem zapomněla oddělit žloutky od bílků a udělat sníh. Takže v tvarohové náplni byla celá vejce. Se sněhem by byl moučník ještě lepší, než je. :-K

Jednoduchý, rychlý a moc dobrý, co chtít víc :-D

Perfektní. Rychlý a vynikající.

Jednoduchý a opravdu rychlý recept, do tvarohu jsem přidala mražené borůvky a výsledek je vynikající, díky za inspiraci :-) :-K

Výborný, na tvaroh jsem ještě nakrájela banán.:-)

:-)<3:yes::yes::-K

Koláček vypadá moc pěkně. Možná bych na tvaroh položila (třeba kompot. meruňky).

Tématické fráze:
kakaovy drobenkovy kolac, kluci v akci kakaový drobenkový koláč s pudinkem, drobenkový kakaový koláč s tvarohem, dynovy moucnik, drobenkový koláč s tvarohem kluci v akci, kakaový drobenkový koláč s tvarohem, kakaový drobenkový koláč kluci v akci, kakaový koláč s drobenkou, kakaový koláč, drobenkovy kakaovy moucnik, recept na kakaový drobenkový koláč s tvarohem, drobenkovy kakaovy koláč s s tvarohem, kakaovy drobenkový tvarohový koláč, dobenkový koláč kluci v akci, kluci v akci drobenkový koláč, kluci v akci zákusek z drobenky, kakaovy drobenkovy kolač s pudinkem kluci v akci, 650 g polohrubou mouky 4 lžice kakaa moučkového cukru, drobenka na koláč z kakao, drobenkový koláč kakaový

Suroviny:
mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, mléko, tvaroh měkký, mléko, vejce, cukr vanilkový, cukr krupice

Přidat fotografie receptu