Katův šleh a bramboráčky
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,53 g |
Tuky | 56,54 g |
Vláknina | 31,74 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 147,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterovou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
Krok 3: V pánvi (ideálně ve woku) rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme, cca 5 minut.
Krok 4: Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek, papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Bramboráčky:
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Moje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 8 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 8 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 8 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 10 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 10 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 11 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 13 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
katův šleh podle pohlreicha,
katův šleh recept,
katův šleh recept pohlreich,
recept na katuv sleh,
recept katův šleh,
katuv slech,
recept na katův šleh pohlreich,
kaťák recept,
katův šleh recepty,
sleh,
katův šleh v bramboráku,
recepty katův šleh,
katův šleh s bramboraky,
vyborny katuv sleh,
katuv šleh s bramboráčkama,
top recepty katuv sleh,
katův šleh s bramborákem,
katův šleh pohlreich,
katův šleh s lečem
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule červená,
cibulka,
paprika čerstvá červená,
feferonka,
lečo sterilované,
okurky sterilované,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
tuk,
brambory,
česnek,
vejce,
majoránka sušená,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
tuk na smažení
Komentáře (65)