Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové šátečky aneb rychlovka Akima

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Akim M. Atanasovski

Náročný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 7 min Doba přípravy a tepelné úpravy se může změnit, dle druhu kvasnic a kvalitě pečící trouby.

52 min (45 min příprava + 7 min tepelná úprava, Doba přípravy a tepelné úpravy se může změnit, dle druhu kvasnic a kvalitě pečící trouby.)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 229 kJ /
5 074 kcal
Bílkoviny135,76 g
Tuky80,62 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy936,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku nasypat do mísy, přidat špetku soli, cukr, vejce, mléko, rumový cukr, droždí a olej. Vše důkladně promíchat a nechat vykynout. Krok 2: Po vykynutí lžící namočenou ve studené vodě, aby se těsto nelepilo, vykrajovat kousky a dávat na pomoučený vál. Kousky mírně rozválet a lžičkou na každý díl klást povidla (lze použít i jinou náplň). Krok 3: Po naplnění kousky přeložit a vytvarovat šátečky. Pořádně přitisknout konce k sobě, aby náplň nevytekla. Krok 4: Připravené šátečky naskládat na tukem vymazaný plech a potřít mírně olejem. Krok 5: Plech vložit do předehřáté trouby na 220 stupňů a péct dozlatova cca 7-10 minut.

Zveřejněno 26. 9. 2021

Poznámka autora Akim M.…

Šátečky lze připravit i na slano. Jen ubrat cukr a přidat sůl. Na náplň lze použít třeba párek obalený do plátků sýra, brokolici, nebo cokoliv, dle fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gv3D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gv3D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Akim M. Atanasovski: Dovolím si odpovědět. U každého receptu je nick toho, kdo ho uvařil. (Vpravo vedle jeho názvu). Pod nickem je Upravit recept. Na to klikněte a otevře se Vám stránka, kde můžete upravit cokoli, co uznáte za vhodné. :-K

Akim M. Atanasovski: rád bych změnil název svého receptu, ale nevím kde a jak to změnit

cathleen: děkuji za návrh, jsem v tomto úplný začátečník, takže jakákoliv řada či pomoc mě potěší ;-)

MlsnaVeverka: děkuji za komentář, snad Vám to bude chutnat :-8

Velice zajímavé a moc ráda vyzkouším...

Můžu navrhnout lehkou změnu názvu? :-) Třeba Šátečky - manželova specialita
Jako Manželovu specialitu tenhle recept nikdo nenajde, na přesný název si nevzpomene.

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, olej, sůl, cukr, cukr, mléko, vejce, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu