Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová kolečka s krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení těsta

60 min (60 min příprava, bez doby odležení těsta)

Vánočního cukroví není nikdy dost, hospodyňky se předhání, která bude mít více druhů. Vyzkoušejte tento rychlý a chutný recept, který rozhodně nezklame. Pro obměnu můžete ochutit krém ořechy, mletou kávou nebo karamelem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 634 kJ /
4 215 kcal
Bílkoviny81,14 g
Tuky159,02 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 3,77 g
Sůl1,06 g
Sacharidy608,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme tuk, cukr, med, vajíčka a sodu, řádně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Krok 2: Do vychladlé směsi přidáme mouku a vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 160 °C do zrůžovění okrajů. Krok 4: Do hrnce nalijeme mléko, ve kterém rozmícháme mouku, přidáme cukry a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horké kaše přidáme nakrájené máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.
Necháme vychladnout a pak vyšleháme. Krok 5: Polovinu koleček namáčíme do čokoládové polevy a dáme na mřížku. Ještě než poleva úplně ztuhne, posypeme mandlemi. Krok 6: Kolečka slepujeme připraveným krémem.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu

Zveřejněno 1. 11. 2021

Poznámka autorky Irule

Zdroj: Helenčino pečení

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová kolečka s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g189

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová kolečka s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g189

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Medová kolečka jsou vynikající <3

Eliiiska: nezkazí, já už je mám hotové na Vánoce ;-)

přeji krásný den, chtěla bych se optat jak dlouho vydrží krém v kolečkách??? bojím se aby se mi to nezkazilo :-)

Děkuji za recept, dnes upečeno, výborná věc ;-)

Iru:-)le: Mě to stačí pro odhad, děkuji

EsmiK: nevím, tipuji tak 50, ale mám je znovu upečené, tak až je slepím, spočítám je. Doufám, že nezapomenu :-)

Mohu se zeptat, kolik je cca z této dávky kusů?

Tessaa: vůbec netuším. Já to dělala přesně podle receptu.

Dobrý den, jelikož jsem začala jeden den dělat těsta na všechna cukroví, která budu péct, tak jsem nekoukala na postup a prostě udělala těsto podle ingrediencí, tudíž jsem uvedené ingredience nevařila. Chci se zeptat, zda to bude velký problém?

magdalenka: děkuji moc za pochvalu :-K. Vyvaluji tak jako linecké cca 3mm. A za otázky se neomlouvej, od toho tady jsou ty komentáře ;-)

Irule: Ďakujem a ešte dotaz - cesto vyvaľuješ na akú hrúbku? Prepáč za časté dotazy, akosi som ma nenapadlo opýtať sa hneď naraz...Kolečka máš neskutočne pôvabné...(ako všetko)

magdalenka: opraveno, omlouvám se. Nějak to včera blblo, uložilo se to 2x a ještě špatně :-O. Ale děkuji moc za upozornění :-K

Prosím, koľko vajec do cesta? Môžem poprosiť o doplnenie receptu?

Dala jsem si je do oblíbených, tak snad na Vánoce budou i na našem stole;-):-K

Zdenka1: děkuji :-K. A jsou moc dobré, kdo má rád medovník, bude spokojený <3

Načíst další komentáře (1)

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, tuk ztužený, med, vejce, soda jedlá, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, máslo, cukr krystal, poleva čokoládová, mandle sekané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu