Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby marinování masa

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a nacházíme v nich zalíbení.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 483 kJ /
1 550 kcal
Bílkoviny57,38 g
Tuky90,08 g
Vláknina26,47 g
Cholesterol 183 mg
Sodík 3,35 g
Sůl6,90 g
Sacharidy123,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso před krájením necháme v mrazáku trochu ztuhnout, půjde krájet mnohem lépe. Bůček je třeba nakrájet na cca 3-5 mm plátky. Krok 2: Z uvedených surovin vymícháme marinádu, do které vložíme maso, cibuli a česnek. Důkladně promícháme a necháme v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžeme nechat i přes noc. Krok 3: Bůček vyjmeme z marinády, očistíme ho od cibule a česneku a rozložíme na pečící mřížku, kterou položíme přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. Krok 4: V troubě rozpálíme gril a vložíme plech s masem. Grilujeme z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychle. Krok 5: Na zálivku použijeme uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmícháme cukr a pak přilijeme ocet, rybí omáčku, vmícháme rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a necháme odstát. Krok 6: Nudle připravíme podle návodu na obalu a na salát použijeme listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžeme i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť. Krok 7: Maso podáváme s nudlemi, zálivkou a salátem.

TIP: Asijské nudle - přehled druhů a příprava

Zveřejněno 6. 2. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XR9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XR9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

1974andrea: Omlouvám se , oblohu máte uvedenou, nevšiml jsem si. Nevím, co se nepovedlo, ale nebylo to prostě ono. Bůček byl vysušený a tuhý a nepovedla se mi ta zálivka. Možná to bylo i surovinami, nakupoval jsem je u místního Vietnamce a třeba rybí omáčka tam ležela snad od založení prodejny, byla těsně před dobou spotřeby :-D . Možná tomu dám ještě šanci, je to moje oblíbené vietnamské jídlo. :-8

elopin: A co se nepovedlo podle představ? Jak vidíte na fotce i v receptu, zeleniny i bylinek je tam opravdu dost ;-)

Nepovedlo se mi to tak, jak jsem čekal. Recept je ale v pořádku, Bun Cha to aspoň chuťově připomínalo. V bistru se Bun Cha podává i s bohatou zeleninovo-bylinkovou oblohou. Zkusil jsem, ale příště radši zpět do bistra. :-D

Nejlepší recept na světě❤️ Do zálivky přidávám zázvor a do marinády nakládám i jiné maso :-K Děkuji za recept na náš nejoblíbenější pokrm!

Dnes jsem dělala k obědu a je to výborné! Jinak bůček prakticky nejím, ale tohle je super.

1974andrea: Andrejko, parádní a jistě chutný pokrm 6.:yes:

mysulka:Díky Leni, mám ráda asijská jídla a tohle je opravdu moc dobré ;-)

Andrejko to vypadá moc chutně:yes::yes:

Tématické fráze:
bún chả recept, bun cha, recept na vietnamsky bucek, vietnamský bucek, grilovaný bůček bun cha, recept bun cha, recept na bun cha, buncha, buncha recept, bucek bun cha, buček na vietnamský způsob, vietnamsky peceny bucek, bún ch recepty, grilovaný bůček, pikantni grilovany bucek, bun-cha, grilovaný bůček bun cha., bun cha bůček, vietnamské recepty, vetnamsky bucek

Suroviny:
bůček, nudle rýžové, cukr třtinový, omáčka rybí, omáčka sojová, šťáva limetková, česnek, cibule, cukr, omáčka rybí, ocet rýžový, voda, česnek, chilli paprika sušená, salát, mrkev, okurka čerstvá, fazole mungo, koriandr čerstvý, perila

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu