Kuře à la bažant
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko je dokonalou volbou na víkendový oběd. Stejným způsobem můžeme připravit i maso bažantí nebo kachní, ale kuře je sázka na jistotu. Šťavnaté porce masa v lahodné omáčce podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 208 kJ / 1 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,71 g |
| Tuky | 126,84 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,41 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Obojí nasypeme do pekáčku (nebo hlubší pánve vhodné do trouby), přidáme máslo a všechno koření.
Krok 3: Na mírném ohni vše restujeme asi 10 minut, až cibulka zezlátne a koření se rozvoní.
Krok 4: Porce kuřete osolíme, vložíme do pekáčku (nebo do pánve) a opečeme. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby.
Krok 5: Pečeme doměkka asi 50 minut (nebo podle potřeby). Během pečení maso 2× obrátíme, chvilku před koncem ho odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Krok 6: Hotové maso vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple.
Krok 7: Výpek z masa podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a chvíli restujeme.
Krok 8: Podlijeme vodou, dobře rozmícháme, abychom se zbavili případných hrudek, a necháme provařit asi 30 minut.
Krok 9: Porce masa vrátíme do pekáčku s omáčkou a vše krátce prohřejeme.
Krok 10: Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 26. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Moje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kure a la bazant,
kuře ala bažant,
kuře jako bažant,
kuře a la bažant recept,
bažant recept,
recept kuře ala bažant,
vepřové ala bažant,
kuře alla bažant,
recept na kuře alá bažant,
kure ala bazant recept,
recepty kuře ala bažant,
a la bažant,
kuře recepty,
bazant recepty,
kuře ale bažant,
recept kuře a la bažant,
kuře a la bažant recepty,
pečené kuře a la bažant,
pečené kuře ala bažant s s kari kořením,
recepty kuře
Suroviny:
kuře,
slanina,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn sušený,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (35)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0