Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme rýži, chléb nebo knedlík.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 216 kJ /
1 964 kcal
Bílkoviny219,47 g
Tuky76,41 g
Vláknina49,03 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 7,25 g
Sůl18,00 g
Sacharidy89,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Přidáme oloupanou jemně nakrájenou cibuli, rozpuštěné sádlo, ostatní zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme. Krok 3: Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň (High) a vaříme 4 hodiny. Krok 4: 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Krok 5: Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky. Krok 6: Na přílohu se hodí čerstvý chléb, kynutý či houskový knedlík.

TIP: Jaký uvařit knedlík

Zveřejněno 20. 1. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

1 hrnek = 200 ml, II. stupeň=High, I. stupeň=Low

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmGD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmGD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

fkinson: Dobrý den:-)st.II je high.Doplním to do postupu:-8

Dobry den, stupen II je low nebo high na pomalem hrnci ?

Dnes jsem ho měla k obědu a byl naprosto výtečný <3

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Velice děkuji za moc hezkou fotku i komentář:-KLíbí se mi i dobře vypadající příloha,ale nepřišla jsem na to,co by to mohlo být:-8Zdeni,máte pěkné příbory:yes:

Dobrý gulášek nikdy nezklane. Přidávám i čili papričky, máme rádi "oheň"

Anulu: Děkuji za komentář,moc mě potěšil:-8:-K

Super recept, zkoušela jsem v pomalém hrnci vařit poprvé a povedlo se, všem chutnalo :-)

Klofinka: Děkuji za komentář a jsem ráda,že jídlo chutnalo:-KZároveň také děkuji za upřesnění stupňů:-8

Děkuji za recept :-8 moc nám chutnalo.. Jen k těm stupňům, co se tu řešilo, tak já mám hrnec od tesly a v návodu je uvedeno low 90°C, high 98°C a udržování teploty 70°C ;-)

cathleen: Děkuji za informaci:-K

Vaclav II, Anna Kocikova: kdysi jsem kdes četla, že první a druhý stupeň vaření v PH se neliší stupni, ale tím, jak rychle se dosáhne bodu varu - u High je to rychleji. Snad je to pravda, co psali ;-)

Václav II:Promiňte,že nemohu odpovědět.Pročetla jsem si celý návod,ale stupně jsem nenašla.Je mi to líto:-(

Mohu se zeptat, kolik stupňů má druhý stupeň pomalého hrnce?

Guláš je skvělý:yes: Aičko bylo by dobré dopsat do postupu kdy dát sádlo do PH;-) Je mi jasné že hned na začátku, ale nevím jestli začínající kuchařky pochopí;-)

Irrena: Irenko,děkuji za pochvalu a hodnocení:-K:-*
V postupu ve druhém odstavci píšu,že přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.
Ale raději tam jdu to sádlo slovně dopsat,aby byl postup srozumitelnější:-)

Za komentáře a hodnocení všem děkuji:-8:-K

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
guláš v pomalém hrnci, guláš z kližky v pomalém hrnci, pomalý hrnec guláš, gulaš pomalý hrnec, top recepty pomalý hrnec, hovězí v pomalém hrnci, recepty na pomalé vaření, hovězí maso v pomalém hrnci, pomalý hrnec recepty guláš, jelení guláš v pomalém hrnci, recept na guláš v pomalém hrnci, guláš z kližky v pomalém hrnci., pomalý hrnec recepty, hrnec na guláš, hovězí guláš z kližky v pomalém hrnci, guláš z pomalém hrnci, gulaš v v pomalém hrnci, hovězí guláš top recepty, pomaly gulas, hovězí guláš v tlakovém hrnci

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, sádlo, sůl, paprika sušená sladká, česnek granulovaný, pasírované rajčata, strouhanka chlebová, kmín drcený, bobkový list, koření nové koření, pepř, voda, majoránka sušená, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu