Vánočka III.
Za starých časů se připravovaly vánočky v noci před Štědrým dnem. Avšak moderní nástroje, jako je domácí pekárna, nám usnadňují celou přípravu sváteční snídaně, a tak můžete mít klidnou noc a i skvělou snídani.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 066 kJ / 3 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 111,26 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 986 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 592,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pekárně nastavíme program Těsto a naskládáme všechny suroviny kromě rozinek od tekutých po sypké a necháme pekárnu pracovat. Jakmile je těsto promícháno, můžeme přidat rozinky.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat. Na pletení vánočky rozdělíme těsto na určitý počet dílů podle toho, z kolika pramenů chceme plést.
Krok 3: Upletené copy, které skládáme na sebe, vždy pomašlujeme bílkem. Můžeme přichytit špejlemi.
Krok 4: Upletenou vánočku přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme cca 40 minut vykynout.
Před pečením pak pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Krok 5: Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, pak asi 30 minut na 170 °C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Před pečením pak pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Krok 5: Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, pak asi 30 minut na 170 °C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Zveřejněno 21. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gkq
Moje poznámka
Vánočka III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gkq
Nejnovější recepty
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Halušky s peperonatou
Přidáno 12. 3. 2025 14:02
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno 12. 3. 2025 13:55
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno 12. 3. 2025 13:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 41 minutami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 1 hodinou
Kapustový prejt
Stepkavera před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 1 hodinou
Africké kuře
Tommyk před 2 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 2 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 3 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 4 hodinami
Žampionová omáčka
Ashelin před 4 hodinami
Tématické fráze:
vánočka,
nejlepší vánočka recept,
vanocka ze suseneho drozdi,
rychla vanocka,
dobrá vánočka,
recept na dobrou vánočku,
vánočka ve formě,
rychlá vánočka recept,
vánočka bez droždí,
vanočka recept,
vánočka z domácí pekárny,
nejlepší vánočka,
dobrý recept na vánočku,
dobrá vánočka recept,
dobra domaci vanočka,
recept na domácí vánočku,
jak pect vanočku ve formě,
rychlý recept na vánočku,
rychlá vánočka bez droždí,
vánočka z hladké mouky
Suroviny:
mléko,
cukr,
tuk,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí sušené,
rozinky,
vejce,
mléko,
mandle
Komentáře (42)