Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jablečný dort

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sc.fortuna

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 5 hodin tuhnutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 5 hodin tuhnutí)

Tento vynikající rychlý nepečený dort z piškotů a jablek nám dělávaly babičky v dětství. Jablečný dortík je perfektní nejen na oslavu, ale i jako svačinka. Bez špetky skořice se zde neobejdete. Podávejte s kopečkem šlehačky či zakysané smetany.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 236 kJ /
1 968 kcal
Bílkoviny33,12 g
Tuky13,31 g
Vláknina29,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme 250 ml vody. Přidáme cukr, citronovou šťávu a skořici. Přivedeme k varu. Krok 2: Povaříme 10 minut, pak jablka rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Krok 3: Vanilkové pudinky rozmícháme ve 400 ml studené vody, přilijeme k jablkům a znovu přivedeme k varu. Za stálého míchání krátce povaříme. Krok 4: Na dno vymazané dortové formy rozložíme piškoty, přelijeme částí jablečného pudinku, zakryjeme piškoty a znovu přelijeme. Krok 5: Dáme na 5 hodin do lednice. Dort je ještě lepší ozdobený šlehačkou.

TIP: Nejlepší jablečné moučníky

Zveřejněno 16. 10. 2011

Poznámka autorky Sc.fortuna

Recept je z lednového čísla časopisu Albert, přidávám navíc jen skořici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jablečný dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XAL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jablečný dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XAL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Recept znám už 30 let, jen mě napadá, jestli by místo vody a citronu šel použít rostlinný nápoj (rýžové, ovesné mléko..a j.), snad by se to nesrazilo.. zkusil to někdo? Málokdy připravuji něco sladkého, jen pro návštěvu.

Kjutomil: A Vy si myslíte, že piškoty, jablka, škrobový puding a cukr neobsahují sacharidy? Je jich tam víc než dost! Na druhé straně lidský organismus sacharidy potřebuje, i když to říkat není právě teď zrovna in.;-)

Děláme ho k narozeninám. Vypadá velmi chutně. Zdravější alternativa, pokud nechcete mít sladký dort plný sacharidů a jiných nezdravých přísad.

:-)<3:yes::-K

výborný, jen nebyl úplně 100% ztuhlý..v jiném receptu, co máme doma, jsou 2 pudinky na 0,75 kg jablek, tak příště zkusím takto

výborný, budu ho dělat opakovaně

na oslavu svých narozenin jsem dort udělala, bez povrchu ze šlehačky a polila tekutou čokoládou + šlehačka na ozdobu

Fikina: Při servírování navrch jen zakysanka, piškoty dávám jen na dno, je to lepší a lahodnějš

Je to výborný a rychlý recept.

Nádhera, velmi dobrý dort, který znám z dětství. O prázdninách jsme na chatě tuto dobrotu s babičkou dělávaly z letních jablek. Bylo to úžasné. Díky za připomenutí.

Fikina: Já zdobila zakysanou smetanou a posypala skořicí.

Jablečný nepečený dort dle tohoto receptu je výborný ! Jednoduchý a chutný ♥️

Desetiletý bratr si objednal k narozeninám jablečný dort. Byl velmi spokojený:-K:yes:nahoře jsem dělala kopečky že šlehačky

Jaký krém je vhodný na vrch. Co tam prosím je. Děkuji

Kdysi se prodával jako řezy Jonatán...děláno v chlebíčkové formě...:yes:

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
nepečený jablečný koláč s pudinkem, jablečný dort za studena, jablečný dort s pudinkem, nepečený jablečný dort, nepečený jablečný dort s pudinkem, nepečený dort, jablečný puding, jablecny dort, jablecný nepečený dort, nepečený jablečný koláč, nepečený dort s jablky, jablečný koláč s pudinkem nepečený, jablečný koláč s pudinkem a piškoty nepečený, jablecny dort nepeceny, nepečený jablkový dort, jablkový dort, jablečný dort s piškoty, dort z jablek a pudingu, jablečný dort-nepečený babičky, studený jablečný dort

Suroviny:
jablko, cukr krupice, šťáva citronová, pudink vanilkový, piškoty dětské, skořice

Přidat fotografie receptu