Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na houbách

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evcal evcal

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu. Dušené hovězí plátky ve vývaru krásně zkřehnou a houby jim dodají příjemnou chuť a vůni.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 862 kJ /
684 kcal
Bílkoviny121,86 g
Tuky7,44 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy21,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na 5 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Krok 2: Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou jednu velkou cibuli a na ni vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Krok 3: Lehce osmahneme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Krok 4: Podlijeme vývarem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220 °C. Krok 5: Teplotu snížíme na cca 170–180 °C a necháme maso pomalu péct. Krok 6: Mezitím na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou, cibuli. Krok 7: Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a zlehka podusíme. Krok 8: Přibližně po hodině pečení k masu v troubě přidáme podušené houby. Ještě další půlhodinu je společně necháme péct. Až je maso měkké, můžeme pokrm dosolit a rovnou podávat, nejlépe s rýží.

TIP: Vše o houbách a houbaření

Zveřejněno 17. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na houbách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6l5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na houbách

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6l5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

Tak tohle bylo takový žrádlo, že jsem to nestihla ani vyfotit 🤣😘👌

Skvělý, jednoduchý recept. Hovězí kýtu jsem nakrájela na menší kousky, takže nejsou přímo "plátky", ale jakoby nudličky. Nepekla jsem v troubě, ale vše vařila v jednom hrnci, včetně hříbků. Ty jsem přidala k masu a povařila společně do změknutí. Děkuji za recept, ukládám si ho a přikládám fotku. :)

Dělala jsem hovězí poprvé a tento recept mě velmi zaujal, jednoduché a moc se mi to povedlo. Pochutnala si celá rodina. Děkuji :-K

Velice chutné ????

Uvařil jsem a je to fakt mňamka, <3 moc jsem si pochutnal a přidal i fotéčku.:-K:-K

Mayhem: :-!:yes:

Paul Sulc: Houbové koření je normální pojem. Je to koření z mletých sušených hub.



Je tu na to dokonce i recept.

Chápu, že nikdo učenej z nebe nespadnul, ale svoje neznalost se dá prezentovat i s menší mírou arogance, než tu předvádíte.

V 21. Století taky existuje google, kde se dá spousta informací zjistit a nebýt za trotla. :-D

Vypada to pekne, az na to ''hpubpve koreni''; Co to je? Vlaste se vse da zjednodusit: Na houby koreni houbove, na rybu rybi, na kure kureci, na gril grilovaci, na gulas gulasove koreni. A hotovo ! Co v tom koreni vlaste je, kdo vi, hlavne ze to je cejtit jinak a ze se nemusi moc umet varit. Babicky i maminky se asi vrti v hrobech.

Vladimír 50 23. 9. 2017 10:08
Udělal jsem to v hrnci na sporáku,to byla bašta!Málem jsme zbaštili i ten hrnec jak to bylo výborný.:-K:-K:-K:yes:

:yes: :yes: :yes: Naprosto skvele! Dokonce i manzel, co normalne houby neji, se oblizoval az za usima (sice si to porucil s bramborovou kasi, ale to snad nevadi).

Když tady čtu všechny ty pochvaly, tak si tento recept vytisknu a hlavně vyzkouším. Už slintám teď... :-D

Super recept. Jen se po něm zaprášilo.Děkuji. ;-):-p:-8:-8 :-K

Josef: proto se vždycky píše a tvrdí - zásadně dodržovat a akceptovat vlastní troubu, údaj autora receptu brát pouze jako informativní.
Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.

Recept dobrý, jen to pečení na 220 st. mi přesto, že jsem hodně pekáč podlil, spálilo cibuli. Maso to našťěstí přežilo :)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
hovězí na houbách, hovězí na houbách recept, hovězí plátek na houbách, hovězí plátky, hovězí na houbách s rýží, hovězí pečeně na houbách, hovězí maso na houbách, hovězí na houbách v troubě, plátky na houbách, hovězí na hříbkách, hovězí plátky v troubě, recept na hovezi na houbach, recept hovězí na houbách, hovezi na houbach video, hovězí krk na houbách, hovězí zadní na houbách, recepty hovězí na houbách, recept - hovězí na houbách, hovezi platky recept, hovězí na čerstvých houbách

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, vývar masový, houby čerstvé, sůl, pepř mletý, kmín celý, olej, sádlo, koření houbová variace, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu