Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pagáčky s klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 181 kJ /
2 433 kcal
Bílkoviny50,06 g
Tuky207,99 g
Vláknina16,12 g
Cholesterol 728 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,07 g
Sacharidy82,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme asi 20 minut odpočívat. Zatím postrouháme vychlazenou klobásu na slzičkovém struhadle (nebo pomeleme mlýnkem na maso, drobně posekáme v sekáčku potravin), smícháme s lehce změklým sádlem a dokořeníme. Krok 2: Do vody s droždím přidáme zbytek surovin a uhněteme pevnější těsto, které necháme nakynout. (Je-li těsto opravdu hodně tuhé – každá mouka saje jinak, i žloutky bývají různě veliké, přidáme během hnětení 1-2 lžíce vody navíc.) Krok 3: Když těsto zdvojnásobí objem, na stole ho propracujeme a rozválíme na obdélník o síle cca 1 cm. Po celé ploše (kromě okrajů) plát potřeme sádlem s klobásou a srolujeme ho jako roládu, kterou válečkem svrchu lehce zploštíme. Tuto plochou nohavici pak po délce poskládáme na třetiny – vznikne úhledný balíček s mnoha vrstvami. Krok 4: Těsto zakryjeme (třeba mísou, ve které jsme ho mísili) a necháme 30 minut odpočinout. Poté ho vyválíme na 1,5-2 cm silný plát (mělkými řezy mu nožem můžeme narýhovat povrch do mřížky) a kulatým vykrajovátkem vykrájíme pagáčky, které uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Po 30minutovém odpočinku potřeme pagáčky lehce rozšlehaným bílkem, posypeme třeba sezamem a upečeme je ve vyhřáté troubě (230°C/cca 10 minut). Krok 5: Po vykrájení kulatých tvarů zbydou okraje, okrojky, které také uložíme na plech (vedle vykrojených pagáčků) a upečeme je spolu s nimi. Budou hotové dříve, než pagáčky, musíte je pohlídat.
Naše šikovná magdalenka (podle které jsem několikery pagáčky vyzkoušela) mě naučila těsto nevykrajovat, ale celý plát pokrájet nožem na malé čtverečky – hranaté pagáčky (jako jsou tyhle na fotografiích). Práce je rychlejší a nezůstanou mi ani žádné okrojky.

Zveřejněno 28. 12. 2019

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie http://www.pekarnomanie.cz/pagacky-s-klobasou/

Chtěla jsem původně upéct magdalenčiny pagáčky....jenže mi nakonec z toho vyšlo něco dost jiného (přes všechnu podobu) :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pagáčky s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJk3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pagáčky s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJk3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Opět se vracím k osvědčenému receptu, mají vždy uspech. Tentokrát s dunajskou klobasou

Gabina: moc děkuji, Gábino, i za foto :-K

V nedeli jsem pekla znovu, opět velký úspěch, přidávám foto :yes:

moc dobré, jen se po nich zaprášilo.Místo klobásy jsem dala lovečák :yes:

Vypadají moc dobře, budu muset vyzkoušet, díky za recept! :yes::yes:

Hrnte to do me bagrem:-)!

magdalenka: nepřeháním...spíš naopak :-*

Nadja, saly7, medanek: děkuju, moc! :-K

Bod č. 5 mi spôsobil rumenec na tvári...nepreháňaj. :-8

Radost pohledět :yes: :-K :yes:

Vypadají skvěle :yes::yes:

Ivo, :yes::yes::yes:<3

bystrouska, Eja57: sůloví i slanoví, oboje je moc pěkné :-D:yes: Ať se ti povedou a vnučce chutnají!

bofinka: děkuji :-*

bystrouska: "sůloví" :yes: my doma podobným dobrotám říkáme "slanoví", ale sůloví se mí líbí víc:yes:
No a Cat jako obvykle:yes::yes::yes:

Ono "ctvereckovani" moc chvalim :yes:, pagacky Ti perfekne listuji <3

Tématické fráze:
pagacky s klobaskou

Suroviny:
voda, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, sádlo, žloutek, cukr, sůl, droždí čerstvé, klobása papriková, sádlo, pepř, chilli, bílek, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu