Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 335 kJ / 1 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,22 g |
| Tuky | 123,45 g |
| Vláknina | 36,18 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 109,30 g |
Postup přípravy
Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti). Uvaříme tak, aby se dalo obrat maso z kostí. Žebra necháme ve vývaru úplně vychladnout, aby bylo maso šťavnaté. Lze uvařit den předem. Krok 2: Den předem namočíme fazole do studené vody, necháme do druhého dne. Vývar ze žeber cca 1,6 litru přecedíme, přidáme slité fazole a dáme vařit.
Zbylý vývar nevyléváme, ale počkáme na dovaření polévky, jestli ji nebude třeba naředit.
Přidáme 1/2 KL černého pepře, 2 stroužky celého česneku, malou cibulku, 5 kuliček nového koření a zbylé dva bobkové listy. Uvaříme skoro do měkka a uděláme ze dvou lžic mouky a oleje světlejší jíšku. Jíšku necháme prochladnout a zalijem smetanou na vaření, dobře rozmícháme a přidáme k fazolím. Chvilku povaříme. Přidáme obrané maso ze žeber. Krok 3: Nakonec dochutíme 2 PL octa a KL cukru, dle své chuti. Povaříme minutu. Nakonec přidáme, dva stroužky jemně utřeného česneku a rozmícháme v polévce. Už nevaříme. Necháme 2 hodinky odležet, případně dosolíme, ohřejeme a podáváme.
Abeceda polévek - recepty na každý den
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Moje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 5 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Suroviny:
fazole,
žebra,
pepř,
koření nové koření,
cibulka,
česnek,
bobkový list,
mouka hladká,
jíška,
smetana na vaření,
ocet,
cukr krystal,
vývar masový
Komentáře (10)
Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm
Co jsou to ty bálešky?