Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 335 kJ / 1 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,22 g |
| Tuky | 123,45 g |
| Vláknina | 36,18 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 109,30 g |
Postup přípravy
Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti). Uvaříme tak, aby se dalo obrat maso z kostí. Žebra necháme ve vývaru úplně vychladnout, aby bylo maso šťavnaté. Lze uvařit den předem. Krok 2: Den předem namočíme fazole do studené vody, necháme do druhého dne. Vývar ze žeber cca 1,6 litru přecedíme, přidáme slité fazole a dáme vařit.
Zbylý vývar nevyléváme, ale počkáme na dovaření polévky, jestli ji nebude třeba naředit.
Přidáme 1/2 KL černého pepře, 2 stroužky celého česneku, malou cibulku, 5 kuliček nového koření a zbylé dva bobkové listy. Uvaříme skoro do měkka a uděláme ze dvou lžic mouky a oleje světlejší jíšku. Jíšku necháme prochladnout a zalijem smetanou na vaření, dobře rozmícháme a přidáme k fazolím. Chvilku povaříme. Přidáme obrané maso ze žeber. Krok 3: Nakonec dochutíme 2 PL octa a KL cukru, dle své chuti. Povaříme minutu. Nakonec přidáme, dva stroužky jemně utřeného česneku a rozmícháme v polévce. Už nevaříme. Necháme 2 hodinky odležet, případně dosolíme, ohřejeme a podáváme.
Abeceda polévek - recepty na každý den
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Moje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 21 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 49 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 50 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 52 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 52 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 53 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Suroviny:
fazole,
žebra,
pepř,
koření nové koření,
cibulka,
česnek,
bobkový list,
mouka hladká,
jíška,
smetana na vaření,
ocet,
cukr krystal,
vývar masový
Komentáře (10)
Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm
Co jsou to ty bálešky?