Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská omáčka s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 5,0 (102×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 593 kJ /
3 010 kcal
Bílkoviny157,74 g
Tuky242,89 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 4,08 g
Sůl9,92 g
Sacharidy46,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nadrobno nakrájíme slaninu a osmažíme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Krok 2: Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do směsi, když je cibule sklovitá. Krok 3: Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme vývarem. Necháme pod poklicí zvolna dusit. Krok 4: Okurky nakrájíme nadrobno, a když je maso téměř měkké, přidáme je do omáčky. Krok 5: Osmahnutím mouky na oleji připravíme jíšku. Krok 6: Když je maso měkké, přidáme do omáčky ještě jednu lžíci hořčice, zahustíme jíškou a necháme ještě minimálně 15 minut pozvolna vařit. Krok 7: Hustotu a množství omáčky zvolíme podle svých potřeb. Úplně nakonec přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená vejce. Krok 8: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 15. 3. 2012

Poznámka autorky anubis

Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jL9R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jL9R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (68)

Už po několikáté ji dělám a je🔝 doporučuji všem <3 :-K

Vynechala jsem vajíčko, ale za mě vynikající recept👍👍

Moc chutný recept akorát místo slaniny jsem dala domácí uzené. A bylo to výborné. :-)

Výborná :)

Vynikající omáčka!! Dělám dle receptu již po několikáté. <3<3<3<3

Kacenka999: Bez slaniny to není ono.;-)

Jednoduché a velice dobré :) Chutná celé rodině, děkuji ;)

Tento recept je vynikající. Poprvé jsem dělala znojemskou podle toho dle receptu a nikdy víc jinak.Vyníkající , DOPORUČUJI

dajjin: taky používám tento recept poněkolikáté moc dobré, rychlé diky:yes::yes::yes:

Ten masox je tam zbytecny, ale jinak velmi dobre :-)

Dneska jsem zkoušela, akorát bez slaniny a musím říct, že jsme si moc pochutnali <3<3<3

Johnyindy: ano, lajk dávají ti, co podle receptu uvařili a nehodnotí podle fotky. Omáčka výborná, dělám již po několikáté. :-*

je Luxusní..<3<3:yes::yes: i s vajíčky...tady nejsme v Prostřeno,..tak si prosím na to nehrajte..;-);-)

Děláte si legraci? Do znojemske vajicka? A maso nadrobno,aby stravnik nemusel kusy masa honit po taliri????????????? Hrozny recept... na te fotce taky tak hnusně vypada. Cibule sklovita?
Cibuli usmazit do hodne tmava, :no: Je dost dobrych receptů na internetu,,např KLUCI V AKCI,,ZNOJEMSKA,,,,Toto je děs bés a další davají like.

Johnyindy: musím souhlasit s těmi vajíčky;-),do znojemské omáčky nepatří vajíčka;-)když vajíčka,tak je to štěpánská,ale tam zase nepřijdou kyselé okurky,že,ale rozlítané ptáčci ty mají rádi jak kys.okurku tak mimo jiné i vajíčka;-)

Skvely recept. Mockrát děkuji :yes: :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
znojemska omacka recept, znojemská omáčka, znojemská omáčka z vepřového, znojemská pečeně z vepřového masa, znojemská omáčka z vepřového masa, znojemská, znojemská z vepřového masa, recept na znojemskou omáčku, omáčka z vepřového masa, znojemská omáčka s rýží, recepty z vepřového masa omáčky, recept znojemská omáčka, omacky z veproveho masa, vepřové maso omáčky recepty, znojemská recept, znojemská vepřová pečeně s rýží, znojemská vepřová pečeně, znojemska pecene, znojemská omáčka recept z vepřového masa, znojemská vepřová s rýží

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina libová, hořčice plnotučná, okurky sterilované, vejce, olej, sůl, pepř, vývar masový, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu