Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 335 kJ / 1 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,22 g |
| Tuky | 123,45 g |
| Vláknina | 36,18 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 109,30 g |
Postup přípravy
Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti). Uvaříme tak, aby se dalo obrat maso z kostí. Žebra necháme ve vývaru úplně vychladnout, aby bylo maso šťavnaté. Lze uvařit den předem. Krok 2: Den předem namočíme fazole do studené vody, necháme do druhého dne. Vývar ze žeber cca 1,6 litru přecedíme, přidáme slité fazole a dáme vařit.
Zbylý vývar nevyléváme, ale počkáme na dovaření polévky, jestli ji nebude třeba naředit.
Přidáme 1/2 KL černého pepře, 2 stroužky celého česneku, malou cibulku, 5 kuliček nového koření a zbylé dva bobkové listy. Uvaříme skoro do měkka a uděláme ze dvou lžic mouky a oleje světlejší jíšku. Jíšku necháme prochladnout a zalijem smetanou na vaření, dobře rozmícháme a přidáme k fazolím. Chvilku povaříme. Přidáme obrané maso ze žeber. Krok 3: Nakonec dochutíme 2 PL octa a KL cukru, dle své chuti. Povaříme minutu. Nakonec přidáme, dva stroužky jemně utřeného česneku a rozmícháme v polévce. Už nevaříme. Necháme 2 hodinky odležet, případně dosolíme, ohřejeme a podáváme.
Abeceda polévek - recepty na každý den
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Moje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 12 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Suroviny:
fazole,
žebra,
pepř,
koření nové koření,
cibulka,
česnek,
bobkový list,
mouka hladká,
jíška,
smetana na vaření,
ocet,
cukr krystal,
vývar masový
Komentáře (10)
Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm
Co jsou to ty bálešky?