Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 178 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,83 g |
Tuky | 374,61 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 3,91 g |
Sacharidy | 865,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšleháme s cukrem do hustého krému. Zlehka vmícháme prosátou mouku, smíchanou s kakaem, citronovou kůrou, střídavě s vodou a rumem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Dáme do studené trouby, zapneme na 165 °C a pečeme 55 minut. Upečený studený korpus zabalíme do fólie a necháme do druhého dne proležet.
Krok 2: Z mléka odlijeme část, do které vmícháme mouku a uděláme kašičku. Zbytek mléka dáme do hrnku, přidáme čokoládu nalámanou na kostičky, vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Hrnek dáme z plotny a vmícháme mléko s moukou. Chvíli mícháme a pak vrátíme na plamen a uvaříme hustou kaši, na kterou dáme fólii a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem, rumovou trestí a po částech přidáme studenou kaši a vyšleháme hladký, hustý krém.
Krok 3: Trochu krému dáme na dozdobení stranou a korpus rozkrojíme na tři části. Potřeme je krémem a slepíme. Boky potřeme krémem a polepíme mandlemi. Na polevu dáme do misky sušené mléko, kakao, cukr, olej rumovou tresť a pomalu přidáváme vodu a vymícháme ji do té hustoty jako čokoládovou polevu a polijeme tak, aby steklo trochu na boky. Dáme do lednice na chvíli ztuhnout.
Krok 4: Na mléčný marcipán dáme mléko do misky, přidáme olej, cukr, rumovou tresť a promícháme. Vodu přidáváme po troškách a vypracujeme tvárnou hmotu. Podle potřeby obarvíme a zabalíme do fólie, aby se nevysušila. Dort po okraji ozdobíme krémem a poklademe tvary, jaké se nám líbí. Já udělala čtyřlístky pro štěstí.
Zveřejněno 24. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova osmnáctka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P0V6
Moje poznámka
Dominikova osmnáctka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P0V6
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 5 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 29 minutami
Banánová bábovka
Ketynna před 54 minutami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 2 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 5 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 5 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 6 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 6 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 6 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 7 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kakao,
voda,
rum,
mléko,
čokoláda na vaření,
mouka hladká,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
tresť rumová,
mléko sušené,
olej,
cukr moučkový,
kakao,
tresť rumová,
voda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
tresť rumová,
voda,
potravinářské barvivo,
mandle plátkové
Komentáře (2)