Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 359 kJ / 7 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,19 g |
| Tuky | 494,07 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 6,93 g |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 731,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto. Vyndáme na vál, prohněteme, necháme zakryté fólií chvilku odstát. Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: Zatím v hrnci rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše promícháme.
Krok 3: Z těsta vyválíme na pečícím papíru 2 pláty na velikost plechu 32x23 cm. Na jeden (horní) plát natřeme a urovnáme ořechovou hmotu. Každý plát pečeme cca 8-10 minut dozlatava (podle trouby, hlídáme). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté uděláme krém.
Krok 4: Ušleháme šlehačku. Do šlehací mísy připravíme dle návodu na obalu želatinu, po částech zašleháme tvaroh s cukrem a zakysanou smetanu, nakonec zlehka ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku.
Krok 5: Na spodní plát naneseme polovinu krému, uhladíme, poklademe sušenkami Lotus, navrstvíme druhou polovinu krému, uhladíme a zakryjeme ořechovým plátem. Lehce přimáčkneme. Na tácu nebo desce dáme do mikrotenu a uložíme v chladu do druhého dne.
Krok 6: Odřízneme tence okraje a nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové prokládané řezy s ořechovým vrškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq1R
Moje poznámka
Medové prokládané řezy s ořechovým vrškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq1R
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
med,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
soda jedlá,
ořechy,
arašídy,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
želatina,
smetana ke šlehání,
sušenky karamelové
Komentáře (5)