Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lančmít

Hodnocení receptu je 4,9 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Připravte si svůj domácí lančmít, na kterém si opravdu pochutnáte a bude Vás hřát na srdci hlavně to, že víte, z čeho jste ho uvařili. Už nikdy nebudete muset luštit etiketu v obchodě na kupované plechovce Lunchmeatu, protože si tento recept naprosto oblíbíte.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 359 kJ /
3 193 kcal
Bílkoviny140,60 g
Tuky282,75 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 4,59 g
Sůl5,95 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme - nejlíp to jde v robotu - hákem na mísení těsta. Krok 2: Promíchanou směs urovnáme do sáčkem vyloženého šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice. Krok 3: Druhý den vaříme při 80-85 °C dvě hodiny. Krájíme až druhý den, dobře vychlazené.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 13. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Je moc dobrý i samotný, ale osmažený, na chlebu s hořčicí, nemá chybu :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lančmít

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEXg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lančmít

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEXg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

cathleen: Moc děkuji - Vám i manželovi. Rád vyzkouším...

Otec Manuel: dobrý den, musela jsem se zeptat manžela, protože tohle dělá on ;-) Říká, že používá spíš malou, lančmít je jemný.

Dobrý den, jakou šajbu prosím doporučujete pro mletí? S malými nebou středními otvory? Děkuji za odpověď.

Vyzkoušela jsem z mleté-směs (nemám mlýnek) a vařila v sáčku na tlačenku.Naprosto úžasné,chutnalo doma i v práci.Skvělý a dík,zas něco jiného.

jana71: díkyza zprávu, Jani:-K

:yes: vyzkouším také v tlačenkové střevu, šunkovar je kdesi založený, tak to zřejmě budu pařit v parním hrnci

Recept mne tak nadchl, že jsem ho musela vyzkoušet. Bez šunkovaru /už ho mám objednaný :-)/,v tlačenkovém obalu .Cca ty dvě hodiny jsem ho nechala podle autorčiné rady táhnout na sporáku a výsledek je překvapivý.Opravdu to chutná jako pravý lančmít. Máme ho k večeři-já s okurkou a křenovým želé. Cathleen díky.A osmažený opravdu perfektně drží tvar.:yes:

mimosa: <3 děkuji, Pavli, i za fotku! Jsem moc ráda, že chutnalo:-K

:-K:-8:yes:

Skvělý recept:-D:yes:

Zapoměl jsem dodat, že co nejdríve také vyrobím.
Milan P.

Není pragada rychlosůl (škodlivý konzervant)?8-(

jana zbončáková 25. 8. 2017 12:27
Sudet: Milane prosím jak děláte třeba tento lanšmít jen se solí? Taky se mě nechce dávat ta rychlosůl nebo co to je.Děkuji moc za radu.Jana
:yes:

Zobrazit 5 starších odpovědí

vypadá báječne,jen nevím co je praganda

Ladislav kolář 21. 1. 2017 19:03
helena : Praganda (rychlosůl) je směs kuchyňské soli s přídavkem 0,3-0,9 % dusitanu.Sanytr je směs kuchyňské soli s 2-3 % dusičnanu.Jedná se o rozdílné mechanismy solení.Lidé si to často pletou a bohužel i novináři, kteří takto matou laickou veřejnost.

Zobrazit starší odpověď

vypadá báječně, ale nějak mi tam "překážejí" ta vejce, zkusila bych bez nich, nevidím pražádný důvod proč by v lunchmeatu měla být...

Také by mě zajímalo, zda by šlo bez šunkovaru, neb ho nemám :-) Ale vypadá to báječně.

chmeli: co tlačenkové střevo?;-)

Jana: pokud zkusíš a dáš vědět, budu ráda.
Kdysi jsme dělali mletou roládu (ze které pak dalším zkoušením vznikl tento recept) - bez vajec, držela pohromadě, ale když jsme zkoušeli osmažit, rpzpadala se. Prpto ta vejce.

Určitě je lepší než ten kupovaný hnus.Ale mouku bych nedával v žádném případě,a ještě jedna rada-dá se sehnat orig.koření na luncheon.

Díky:-K

Jirka: děkuji za radu, Jirko. Tohle je náš už druhý pokus, chuťově opravdu jako lančmít, který si pamatujeme (ty napodobeniny nekupujem, raději jsme bez lančmítu).
Další lančmít jsme opravdu chtěli zkusit bez mouky a bude-li pak pěkně držet i při opékání, ze surovin ji vymažu;-) (trochu mouky přidávali i v různých receptech, které jsem viděla, proto jsme zkusili přidat).

krásne sa u vás papá...:yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
domácí lunchmeat recept, domácí vepřový lunchmeat recept, lančmít, domácí lanšmít recepty, domaci lansmit, domaci lansmit recept, domácí lunchmeat, recept na domácí lunchmeat, domácí luncheon meat, lancmit recept, domaci luncheon meat recept, lančmít recepty, luncheon meat recept, lančmíd, recept na lančmít, recept na lanšmít, lanchmit, domácí lanšmíd, lunchmeat v šunkovaru, luncheon meat ze šunkovaru

Suroviny:
bůček, praganda, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, voda

Přidat fotografie receptu