Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 333 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,49 g |
Tuky | 99,13 g |
Vláknina | 12,14 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme. Krok 3: Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc. Krok 4: Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 29. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Moje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 6 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 6 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 9 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 4 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 5 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 6 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 6 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 6 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 6 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 6 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 7 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 7 hodinami
Suroviny:
jahody čerstvé,
lučina,
želatina prášková,
smetana,
med,
citron
Komentáře (7)