Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 333 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,49 g |
Tuky | 99,13 g |
Vláknina | 12,14 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme. Krok 3: Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc. Krok 4: Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 29. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Moje poznámka
Jahody se smetanovou lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlkJ
Nejnovější recepty
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 20 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 7 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 8 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 8 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 9 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 10 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 11 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 11 hodinami
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 13 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 15 hodinami
Suroviny:
jahody čerstvé,
lučina,
želatina prášková,
smetana,
med,
citron
Komentáře (7)