Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové věnečky se skořicí

Hodnocení receptu je 5,0 (146×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Kynuté bochánky s ozvláštněním tvarem a sladkou náplní budou oblíbenou svačinou školáků i doplňkem odpolední kávy. Pokud si navíc práci zjednodušíte pomocí domácí pekárny, bude efektní pečivo bez velké námahy brzy zdobit váš stůl.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 580 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny44,68 g
Tuky38,15 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy257,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek, který necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 3: Pak vyválíme, potřeme změklým máslem, sypneme cukrem a skořicí a celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě. Krok 4: Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 6: Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme sypnout plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 15-18 min). Krok 7: (Díky máslu, kterým jsme potřeli ovál, se k sobě jednotlivé pramínky úplně nepřilepí a vznikne efektní věneček.)

Zveřejněno 18. 11. 2010

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M105

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M105

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (124)

...jeden z našich nejoblíbenějších kousků :yes:

Výborné... Pracovala pekárna, já jsem to pak jen potřela a zamotala a výsledek je luxusní. Moc děkuji za oživení mých pekařských pokusů. Kluci se oblizovali a mám udělat ještě novou várku. A to je pro mě nejvíc, když chutná mým klukům. :-K:-K:-K<3<3<3:-)

Moc dobré. Dělala jsem dávku na 500 g mouky. Plnila jsem vším, co mi přišlo pod ruku, základ máslo a nugeta nebo skořicový cukr nebo granko nebo cukr + perníkové koření ... za mě vyhrává skořice, ale já jsem na ni ujetá :-D ...

Úžasné! Měla jsem jich 8 :-):yes:

sindel.b:nepovedlo se, ale je na fb

sindel.b:tak přidávám fotku, celkem to dobře dopadlo a chutnají skvěle

sindel.b: pro cathleen

sindel.b:tak, musela jsem to rolovat na vále, ale šlo to, teď peču na 150 v horkovzdušné troubě:-)

cathleen:no já dala celý kelímek smetany, to bylo 190 g, ale já zadělávám těsto řidší, tak uvidím, když tak příště zadělám tužší. já mám ráda z kynutého těsta po upečení výrobek nadýchaný. Dám vědět, jak to dopadlo, teď mi kynou bochánky :-)

Sponka: určitě dá, bude stačit rovná lžička ;-)

sindel.b: pokud je těsto husté tak, aby se dalo tvarovat, určitě ta záměna nevadí.

cathleen:prosím mám dotaz - dá se použít sušené droždí a kolik asi ? Nemám kostku,jsem nemocná, moc děkuji

Tak jsem zadělala, teď těsto kyne, ale neměla jsem jogurt, dala jsem zakysanou smetanu, tak uvidíme, co to udělá

:-):-8:-K

cathleen:diky za rychlou odpoved
;-)

blazinek: z kostky;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
venecky, kynutý věnec se skořicí, kynuté těsto s jogurtem, recepty se skořicí, se skorici, skořicové věnečky, domácí věnečky, voda se skorici, recept na věnečky, jogurtové recepty, kynuté jogurtové těsto, jogurtove venceky so skoricou pekarnomanie, jogurtove testo, jogurtove pečivo, věnečky recept, jogurtová b, jogurtové kynuté těsto, jarní věnečky, jak udělat jarní věnec, domácí pekárna věnečky

Suroviny:
jogurt bílý, voda, cukr vanilkový, cukr krupice, olej, sůl, droždí, mouka hladká, cukr, skořice mletá, máslo

Přidat fotografie receptu