Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka velikonoční

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mangiochemipiace

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením a uzeným masem. Je plná vajec a nasekaných mladých kopřiv.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 111 kJ /
3 134 kcal
Bílkoviny228,64 g
Tuky244,08 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 7,98 g
Sůl18,43 g
Sacharidy5,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso uvaříme ve vodě, pak nakrájíme na kostičky a vývar necháme odložený na polití housek. Krok 2: Změklou Heru a žloutky utřeme, přidáme podle chuti sůl, pepř, rozemnutou majoránku, mletý zázvor, muškátový květ, muškátový oříšek, oprané a najemno nasekané mladé kopřivy. Krok 3: Postupně přidáváme na kostičky nakrájené housky, poléváme vývarem z uzeného masa a přidáváme i nakrájené uzené maso. Vše promícháme. Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty. Krok 5: Připravenou směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme dozlatova.

TIP: Chyby při pečení velikonoční nádivky

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autorky mangiochemipia…

Toto je recept po mé babičce, možná je tu už takový, pak se omlouvám, jsem tu nová. U nás se tato nádivka dělá každé Velikonoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka velikonoční

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6mz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka velikonoční

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6mz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Vynikající recept, ukládám a určitě nepeču naposledy.:-)

Vylepšila jsem jí 400 g mletého hovězího masa, je báječná.

Nádivka podle receptu je určitě dobrá, ale mě učila moje babička - skvělá kuchařka - že nádivka velikonoční je ze 3 druhů masa - vepřový bůček, uzené a kuřecí maso, dříve skopové. Vše se uvaří a pokrájí. Kuřecí maso na větší kousky, které se kladly v pekáčku navrch na nádivku. Rohlíky se pokrájí na kostičky a osmaží na másle, teprve potom se zalijí vývarem z masa. Vznikne krásná mozaika při řezu, rohlíky se nerozmočí na kaši a navíc nádivka chytne nádech máslové příchutě. No a potom se přidají vejce, koření, něco zeleného, cibule a česnek tak, jak je zvyklý každý přidávat. Chtěla jsem se s vámi jen podělit o mé zkušenosti, takto peču nádivku už přes 50 let. Přeju vám krásné velikonoční svátky, snad bude letos i hodně sluníčka-:-)

Pekla jsem v remosce. Hotové rychle. 😉

Recepty moc nekomentuji, ale tento stojí za velikou pochvalu. Já přidala jen větší pórek, petrželku, pažitku a trochu česneku. Mockrát děkuji za recept :-)

Dnes jsem opět upekla tuto nádivku,letos je s kopřivami.;-)

Výborná nádivka, všem doma moc chutnala :-)

A kolik toho masa v poměru k ostatním ingrediencím ? 0.5 kg ? Kilo?

Skvělý recept. Nádivku jsem nestihla ani vyfotit, mňam.<3

Recept vypada skvele a i tak bude urcite chutnat. Kdyz nejsou koprivy, pridavam spenat a letos to bude medvedi cesnek.Moje babicka me ucila, ze se velikonocni nadivka musi delat ze tri druhu masa,cela leta delam z zeneho, veproveho a navrch pokladu kousky kureciho.Posilam bodik a preju vsem krasne velikonoce, navzdory koronaviru.:yes::-8

Nádivek/hlaviček je tady hodně, tak nebudu přidávat jako recept. Místo toho odkaz na můj recept na Labužníku. Liší se od ostatních poměrem pečivo/vejce/maso a trochu i způsobem přípravy.
www.labuznik.cz/recept/velikonocni-nadivka-po-stopadesate/

casino: děkuji, nějak jsem tu ještě nevychytala odkazy:-K

Zobrazit starší odpověď

Letos jsem si vybrala tuto velikonoční nádivku a zaslouží si pochvalu:yes:přidala jsem fotečky;-)bohužel kopřivy letos u nás nemáme,tak musela být jen s petrželovou natí;-)

Jana Dorazinová-Remková: no jo letos problém,ale když už jsem nádivku měla hotovou,tak jsem koukala,že za plotem bych nějaké mrňky nasbírala:-Dtak snad až příští rok;-)

Zobrazit starší odpověď

Mňam! To vypadá opravdu skvěle. jdu pro kopřivy a hned to vyzkouším, když už jsou ty velikonoce. :-K:yes:

Dobrý den, tak jsem si tady od vás opsala nádivku a dnes jsem jí dělala.Musím tedy napsat že se mi povedla a hlavně že je výborná.:yes:

Nádívka vypadá moc dobře. :-)mikina12

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
velikonocni nadivka, nadivka velikonoční, nádivka, velikonoční nádivka recept, nádivka recept, recept na dobrou velikonoční nádivku, recept na velikonoční nádivku, recept velikonocni nadivka, domaci nadivka, recept na nádivku, velikonoční nádivky, velikonoční nádivka.cz, recepty velikonoční nádivka, kondrhel, velokonocni nadivka, nádivka velikonoce, kondrhel do nádivky, velikonocni recepty, velikonční nádivka, velikonoční nádivka s kopřivou

Suroviny:
maso uzené, houska, vejce, tuk hera, sůl, pepř mletý, majoránka, zázvor mletý, ořech muškátový, květ muškátový, kopřivy, vývar z uzeného masa, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu