Suroviny pro 32 kusů
32kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 759 kJ / 4 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,31 g |
Tuky | 247,86 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 715 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 515,09 g |
Postup přípravy
Rozválené těsto potřeme vlahým máslem a hustě posypeme ořechy nebo mákem (můžeme udělat na každou polovinu těsta jinou náplň z poloviny uvedených surovin). Krok 7: Posypané těsto srolujeme do dlouhé rolády, kterou nakrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník
od špičky k základně promáčkneme obráceným koncem vařečky a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Z jedné rolády získáme 16-17 trojúhelníků, zakryjeme je na plechu čistou utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 8: Zatím zapneme troubu na 180 °C. Připravené nakynuté trojúhelníky potřeme rozkvedlaným žloutkem s olejem a dáme upéct dozlatova.
Zveřejněno 23. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Turecké kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljJl
Moje poznámka
Turecké kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljJl
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 27 minutami
Barevná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 5 minutami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 28 minutami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 54 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
Petule123 před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 3 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 4 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
bílek,
máslo,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá,
ořechy vlašské,
žloutek,
olej
Komentáře (9)