Suroviny pro 32 kusů
32kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 759 kJ / 4 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,31 g |
Tuky | 247,86 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 715 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 515,09 g |
Postup přípravy
Rozválené těsto potřeme vlahým máslem a hustě posypeme ořechy nebo mákem (můžeme udělat na každou polovinu těsta jinou náplň z poloviny uvedených surovin). Krok 7: Posypané těsto srolujeme do dlouhé rolády, kterou nakrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník
od špičky k základně promáčkneme obráceným koncem vařečky a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Z jedné rolády získáme 16-17 trojúhelníků, zakryjeme je na plechu čistou utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 8: Zatím zapneme troubu na 180 °C. Připravené nakynuté trojúhelníky potřeme rozkvedlaným žloutkem s olejem a dáme upéct dozlatova.
Zveřejněno 23. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Turecké kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljJl
Moje poznámka
Turecké kynuté koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljJl
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 9 minutami
Club sušenky
Kerstein před 17 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 2 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 3 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 3 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
bílek,
máslo,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá,
ořechy vlašské,
žloutek,
olej
Komentáře (9)