Jarní pampeliškový med
Na loukách začínají pomalu svítit žluté květy pampelišek, které také můžete zužitkovat v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a pomůže v boji proti různým nemocem.
Suroviny pro 1 dávka
5 skleniček o objemu 0,7 l
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 51 005 kJ / 12 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 032,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pampeliškové květy omyjeme pod studenou vodou, přendáme do alespoň 6 l hrnce a zalijeme vodou.
Krok 2: Citrony očistíme od slupky a semínek. Nakrájíme je na kolečka. Vložíme do hrnce k pampeliškám. (Provařené pampelišky nevoní hezky, tak se nebojte, výsledek je úžasný).
Krok 3: Provaříme 20 minut, stáhneme z plotny a necháme do druhého dne odpočívat v hrnci. Přikryjeme pokličkou po vychladnutí.
Krok 4: Následující den vezmeme nálev z pampelišek a přecedíme jej přes jemné sítko do čistého hrnce.
Krok 5: Do nálevu v hrnci přidáme všechen cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Nálev cukrem zhoustne do medu. To zjistíme, když nabereme tekutinu z hrnce na lžičku a necháme ji při pokojové teplotě vychladnout.
Krok 6: Pokud je med hotový a hustý, ještě vařící přelijeme do sklenic s víčkem. Zavíčkujeme a otočíme skleničku víčkem dolů.
Zveřejněno 5. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO8Y
Moje poznámka
Jarní pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO8Y
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 8 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 9 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 10 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 10 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 12 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 14 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Suroviny:
květy pampeliškové,
voda,
cukr,
citron
Komentáře (9)