Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá hrníčková bábovka

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

M.Michaela M.Michaela

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Upečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou bábovku s olejem. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár minut a nepotřebujete ani váhu. Výsledný moučník je nadýchaný a nádherný na pohled.

Suroviny pro 1 kus

hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 863 kJ /
3 792 kcal
Bílkoviny72,56 g
Tuky103,71 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 299 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy634,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Ze všech surovin (kromě holandského kakaa), vytvoříme těsto. Část těsta obarvíme holandským kakaem. Krok 3: Do formy nalijeme nejdříve část bílého těsta, pak tmavého a nakonec zbytek bílého těsta. Krok 4: Dáme péct na 35 minut na 180 stupňů. Doba pečení je pouze orientační, propečenost zkusíme vpichnutím špejle. Pokud zůstane suchá, bábovka je upečená.

TIP: Jak vyklopit bábovku - návod

Zveřejněno 26. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrníčková bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8BY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrníčková bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8BY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Vždy se povede 😋

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

Bábovku peču často podle tohoto receptu a je to pecka, díky moc. No a teď vzhledem k ABKM jsem vyměnila mléko za kokosové mléko a světě div se, není to poznat a je to jeden z mála dezertů, co si umím udělat i bez klasického mléka. Moc a moc díky :)

luxusní bábovka, moc díky za recept! :--)) právě ji peču podruhé.. poprvé byla napůl s pohankovou moukou, jelikož klasická nebyla, a super!! :--))

svělá, ještě jsem přidala karamelovej, skořicovej a vanilkovej cukr a byla to naprostá pecka =)

Výborná, zmizela během chvilky :-D

Vynikající bábovka. Pekla jsem jí včera večer,dneska krásně vláčná a už je polovina pryč.:-):yes:

Mala poznamka: jedna se o 200 ml nebo 250 ml hrnek.? Dekuji

Paradni recept, hezky nadychana, skvela mekka kurka. Doporucuji.

Už dělám potřetí je super <3 :-D

Výborná, krásně vláčná bábovka :yes::-p Moc nam chutnala a velice rychle zmizela. Určitě jsem nedělala naposledy.
:-K

Hrníčkové recepty nikdy nezklamou. Bábovky, nebo koláče s ovocem jsou z nich výborné. :yes: +

Tématické fráze:
hrníčková bábovka z hladké mouky, hrnickova babovka, rychla babovka, babovka z hladke mouky, hrníčková oříšková bábovka, oříšková bábovka hrníčková, hrníčková bábovka s ovocem, bábovka hladká mouka, hrnková bábovka z hladké mouky, babovka, hrnickove babovky, bábovka recept, hrnickova babovka hladka mouka, rychlá bábovka recept, rychla dobra hrnickova babovka hladka mouka, buchta z hladke mouky, bábovka hrnickova, babovka s hladke mouky, hrnickovy recept na babovku, recept na bábovku

Suroviny:
mouka hladká, cukr, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, kakao holandské, sádlo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu