Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 522 kJ / 3 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,23 g |
| Tuky | 190,99 g |
| Vláknina | 82,50 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 406,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zmiešame mak, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva.
Krok 2: Pridáme vajcia, najemno nastrúhané jablká a jogurt. Jogurt dávame postupne, ak treba, pridáme viac ako 200 ml. Dobre premiešame. Množstvo jogurtu závisí od šťavnatosti jabĺk. Cesto nemá byť riedke, ale má sa dať ľahko rozotrieť na plech.
Krok 3: Plech s rozotretým cestom dáme piecť do rúry na 180 °C.
Krok 4: Upečený koláč ešte teplý posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Až potom krájame.
Zveřejněno 13. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovo-jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOnm
Moje poznámka
Makovo-jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOnm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 6 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Suroviny:
mák mletý,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
prášek do pečiva,
jablko,
vejce,
jogurt
Komentáře (9)