Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z čerstvého bezu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 3 dny, kdy necháme šťávu odstát

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 3 dny, kdy necháme šťávu odstát)

Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj uděláme velmi osvěžující nápoj, hodí se ale i při přípravě dezertu - bezové panna cotta.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie51 873 kJ /
12 399 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky3,60 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 074,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout. Krok 2: Do nádoby přidáme bezové květy, citrony nakrájené na plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát. Krok 3: Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.

TIP: Jak připravit sirup z květů černého bezu

Zveřejněno 27. 5. 2022

Poznámka autorky Jihotyrolska…

Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu - bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z čerstvého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwwm

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z čerstvého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-):yes::yes::-K

Čas bezinek je tu, takže čas sirupu a taky přípravy limonády :)

Nejsem Amerikán, tedy nerad píši, že něco miluji (vyjma paní casinové, že ;-)
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád :yes:

Eja57: Dobrý den, záleží na tom jak moc chcete mít sirup intenzivní a pokud ho necháváte odstát 3 dny tak je chuť bezu poměrně dost výrazná i při tomto množství. Děkujeme ale za tip, určitě zkusíme :-)

Myslím, že 20 květů je málo. Dávám tak 2x tolik nebo i víc. Ale cokoli z květů bezu je moc dobre.

Suroviny:
cukr, citron, ocet ovocný, voda

Přidat fotografie receptu