Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Suroviny pro 4 porce
7 lívanců o průměru 15 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 593 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,96 g |
Tuky | 35,96 g |
Vláknina | 5,48 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 129,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek. Kapustové listy opereme a vložíme je do vroucí vody a necháme je povařit 2 minuty. Pak vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou. Po zchlazení přemístíme kapustu na sítko a necháme okapat.
Krok 2: V míse metlou prošleháme zbylé mléko, vajíčka a kvásek. Postupně za stálého prošlehávání přidáváme po lžících obě mouky a čajovou lžičku soli. Okapanou kapustu nasekáme na malé kousky a přidáme ji do těsta na lívance společně s kostičkami slaniny, nastrouhaným sýrem, rozetřeným stroužkem česneku a mletým černým pepřem.
Krok 3: Těsto promícháme a ochutnáme, zda je dostatečně slané. Pokud je těsto chutné, zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto na lívance odpočinout minimálně 20 minut.
Krok 4: Pánev necháme rozpálit, ale když se dostatečně nahřeje, teplotu mírně snížíme, aby se nám lívance nepřipalovaly.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
Zveřejněno 31. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Moje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 2 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 2 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 2 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 4 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 6 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
kapusta,
sýr tvrdý,
slanina,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný
Komentáře (4)