Brynzová roláda
Připravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnek, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se budou dělat boule za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 384 kJ / 1 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,70 g |
Tuky | 139,02 g |
Vláknina | 15,74 g |
Cholesterol | 672 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 7,44 g |
Sacharidy | 43,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme.
Krok 2: Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.
Krok 3: Vložíme narezaný mangold, lístky estragonu, osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty.
Necháme trocha prechladnúť a vmiešame 1 vajce, tvaroh a bryndzu. Krok 4: Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme naň bryndzovú náplň. Krok 5: Stočíme do rolády a preložíme na plech. Krok 6: Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Krok 7: Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a dopečieme. Krok 8: Podáveme teplé so zeleninou, ale roláda je chutná aj studená.
Necháme trocha prechladnúť a vmiešame 1 vajce, tvaroh a bryndzu. Krok 4: Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme naň bryndzovú náplň. Krok 5: Stočíme do rolády a preložíme na plech. Krok 6: Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Krok 7: Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a dopečieme. Krok 8: Podáveme teplé so zeleninou, ale roláda je chutná aj studená.
Zveřejněno 13. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwQy
Moje poznámka
Brynzová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwQy
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 2 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 11 minutami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 1 hodinou
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 1 hodinou
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 2 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 4 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 6 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
slanina uzená,
cibulka jarní,
česnek,
mangold,
brynza,
tvaroh jemný,
vejce,
estragon,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)