Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 789 kJ / 2 579 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,68 g |
Tuky | 110,77 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 616 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 6,07 g |
Sacharidy | 285,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko nalijeme do nádoby, přidáme hladkou mouku, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, sůl a zamícháme dohromady.
Krok 2: Až po zamíchání přidáme mák, těsto musí být řídké jako na lívance.
Krok 3: Rozpálíme pánev, přidáme kousek másla a makové placičky pečeme z každé strany 2 minuty.
Podáváme a na talíři ozdobené, jak kdo má rád.
Podáváme a na talíři ozdobené, jak kdo má rád.
Zveřejněno 2. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPqr
Moje poznámka
Makové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPqr
Nejnovější recepty
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 2 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 2 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 5 hodinami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 4 minutami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 2 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 2 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 3 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 3 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 3 hodinami
Barevné makronky
_Daniela_ před 5 hodinami
Jahodová zmrzlina
Ennia před 6 hodinami
Vepřové na houbách a zeleném kari
trdlo před 6 hodinami
Kuřecí rarášci z trouby
veronika_straka před 7 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
mák mletý,
vejce,
cukr vanilinový,
prášek do pečiva,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl
Komentáře (2)